До відома острожан! Продаж первоцвітів карається законом

22 Березня 2017, 13:12
3104

Щовесни на території України великих розмахів набуває торгівля весняними рослинами – так званими первоцвітами. Важких непоправних втрат завдає масовий збір первоцвітів – підсніжника, конвалії, проліска, цикламена та крокусу, що призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення.

Цінні первоцвіти занесені до Червоної книги України і будь-який збір їх або пошкодження суворо забороняється.

Тому, з метою попередження та припинення правопорушень, пов`язаних з незаконним збиранням, перевезенням та реалізацією рідкісних рослин з 10.03.2017 року по 30.05.2017 року на території Рівненської області працівниками поліції проводиться щорічна операція «Первоцвіт-2017».

Працівниками Острозького ВП спільно із державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища будуть проводиться рейди з метою виявлення таких правопорушень та оперативне реагування на звернення про виявлення порушень у цій сфері.

Острозький ВП повідомляє, що знищення чи пошкодження рідкісних видів ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та занесених до Червоної Книги України рослин є забороненим та тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст.ст. 90 та 88-1 КУпАП. 

За матеріалами Острозького відділення Поліції

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024