Викладач Острозької академії виступив проти ліквідації комісії з основ християнської етики

25 Травня 2020, 13:20
Василь Жуковський 3979
Василь Жуковський

Цього тижня Міністерство освіти й науки України ліквідувало комісію з основ християнської етики, яка упродовж тривалого часу затверджувала програми та навчально-методичні посібники з основ християнської етики, надаючи їм гриф.

Про це повідомив професор Острозької академії Василь Жуковський на сторінці Фейсбук.

«Міністерство освіти й науки України днями вчинило своєрідну диверсію проти одвічних духовно-моральних цінностей, на яких будується життя українського народу. Мова йде про ліквідацію комісії з основ християнської етики, яка упродовж тривалого часу затверджувала програми та навчально-методичні посібники з основ християнської етики, надаючи їм гриф.

Розглядаємо це рішення як непорозуміння, недружний акт, своєрідний демонтаж кращих традицій українського народу, неповагу до духовно-моральних цінностей, нерозуміння природи людської особистості, радикальне збіднення навчально виховного процесу, обмеження наданих конституційних прав сповідувати і виражати свої цінності та переконання. Християни та інші люди доброї волі, єднаймося заради захисту своїх цінностей, без яких ми ніщо, і діємо», – прокоментував Василь Жуковський.


Читайте також:  В центрі Острога протестували підприємці

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024