Місце відстою маршрутних таксі: бути чи не бути?

19 Березня 2017, 12:21
3912

На сайті «Розумне місто: Острог» є петиція № 01/333-ЕЗ про встановлення місця відстою маршруток. Збір підписів триватиме ще 33 днів. Станом на 17 березня, зібрано 25 підписів зі 100 необхідних.

Журналісти редакції Район.Острог дізналися, чи потрібне місце відстою маршрутного таксі в Острозі та чи існує воно взагалі. З таки питанням ми звернулись до заступника міського голови Острога Анатолія Лисого.

 «На ці петиції ми завжди реагуємо. У нас є місце відстою маршруток – це площа Івана Федорова, яка знаходиться неподалік музею. Вона постійно вільна і там є достатньо місця. Саме там маршрутки мають відстоюватись. От чому вони там не стоять – це питання я задам нашому перевізнику. Нехай скаже, щоб маршрутки стояли там», – прокоментував ситуацію Анатолій Лисий.


 

Ми вийшли на вулиці міста, щоб запитати в острожан, чи знають вони, де знаходиться місце відстою маршрутних таксі? Де, на їхню думку, має бути місце між змінного відстою громадського транспорту?

 Наталя, 48 років

«Місце відстою маршруток? Я, наприклад, не знаю, де це. Вони (маршрутки) біля РАГСу стоять і все».

Пояснюємо, що заступник мера дав інформацію, що таке місце є, і це площа Івана Федорова.

«Там-то зручно, звісно. Це центр, тому людям ближче. А де повинно бути таке місце? У центрі, безумовно, щоб людям було зручно. Просто потрібно, щоб люди знали, де воно. Не будуть же маршрутки на базарі стояти. Та й на автовокзалі далеко людям. Я знову ж кажу, не знала. Просто потрібно проінформувати людей».

Григорій, 70 років

«Місце відстою маршруток є там зверху (мається на увазі на вулиці Академічній), а є на центральній дорозі. Усі маршрутки там стоять зазвичай».

Інформуємо про те, що місце відстою маршруток на площі Івана Федорова.

«Ні, ну вони тут стоять, відпочивають. Але вони тимчасово. Головне місце, де вони стоять, там зверху, біля академії і в центрі. А на площі Івана Федорова нічого ж немає. Та взагалі, яка різниця? Що вони кому заважають. Їх же мало, он 2 штуки стоять, якби їх багато було, хоча б із 10».


 

А що з цього приводу думають самі водії?

Віктор, 50 років

«В основному маршрутки відправляються звідси, а місця для відстою немає».

Знову розповідаємо про те,  що місце для відстою маршрутних таксі знаходиться на площі Івана Федорова.

«Я водій проїзної маршрутки, стою тут 5-10 хв і відправляюся, це якби була острозька маршрутка…»


 

Водій, який побажав не вказувати свого імені

«Це не місце відстою, тут колись був смітник. Його забрали звідси, перенесли далі. Я не знаю, де тут краще зробити місце відстою».

Запитуємо, чи варто зробити таке місце десь у центрі.

«Так, цей квартал знести й зробити тут автовокзал, а не там на окраїні. Це таке делікатне питання, його ніхто не вирішить. Тут деякі не знають, де зробити сміттєве звалище, а будуть займатись новим автовокзалом?»

А що з цього приводу думаєте Ви?

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024