Острожанина виправдали через нестачу доказів стосовно п'яного водіння

15 Травня 2020, 17:10
Фото ілюстративне 3817
Фото ілюстративне

Острозький районний суд закрив адміністративну справу щодо водіння в стані алкогольного сп'яніння через відсутність доказів.

У протоколі вказали, що 7 лютого 2020 року о 00:50 в Острозі на вулиці Вишенського чоловік керував автомобілем з ознаками алкогольного сп`яніння (запах алкоголю з порожнини рота, порушення координації рухів, мови, поведінка, що не відповідає обстановці). Від проходження огляду на стан сп`яніння на місці зупинки транспортного засобу із застосуванням газоаналізатора та проведення такого огляду в медичному закладі він відмовився у присутності двох свідків.

В суді правопорушник вину не визнав та пояснив, що прямував до свого місця проживання. Біля будинку побачив автомобіль поліції, зупинився біля них, щоб дізнатись, чому вони тут перебувають. Поліціянт одразу вказав надати посвідчення водія та реєстраційний документ на автомобіль без жодних пояснень. Він надав всі необхідні документи для огляду та перевірки.

Після перевірки документів, поліціянт без відібрання будь-яких пояснень, почав складати постанову про вчинення порушень, а саме про те, що він нібито керував транспортним засобом із номерним знаком, що не був освітлений в темну пору доби, не був пристебнутий ременем безпеки, не мав при собі посвідчення водія, порушив правила користування попереджувальними знаками, після зупинки на вимогу працівника поліції не ввімкнув аварійну світлову сигналізацію.

Згодом до нього підійшов працівник поліції, який висловив припущення про керування автомобілем в стані алкогольного сп`яніння, хоча жодної пропозиції пройти огляд для визначення стану сп`яніння на місці зупинки за допомогою технічного приладу висловлено не було, як і не було надано технічний прилад для визначення стану сп`яніння, не було надано сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку приладу, а також не були присутні два свідки. Він вказав інспектору поліції про доставлення його у медичний заклад для проходження медичного огляду на підтвердження відсутності стану сп`яніння. 

Острозький районний суд підтвердив неналежну поведінку поліції та виправдав особу.

Читайте також: Острожанина засудили на один рік за викрадення майна

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024