В Острозькому районі триває перевірка та вилучення з незаконного обігу зброї

15 Березня 2017, 11:08
2903 Джерело: ВолиньІнфо

На Острожчинні триває цільова оперативно-профілактична операція «Зброя та вибухівка», метою якої є стабілізація криміногенної ситуації, протидії злочинності, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки. 

Відповідно до плану комплексних заходів на території Рівненської області проводяться відпрацювання залізничних та автовокзалів, громадських місць, державних доріг міжнародного значення, документування осіб, причетних до незаконного виготовлення, зберігання зброї, вибухівки та боєприпасів, контрабандного їх переміщення. Про це аовідомляють у Острозькому відділі поліції ГУНП.

Також здійснюється інвентаризація зброї та вибухівки на об’єктах дозвільної системи та перевіряється дотримання правил зберігання, перевезення озброєння та технічного стану транспорту, який залучається до цього. Перевіряють поліцейські й осіб, які перебувають на відповідних обліках (власників мисливської, нарізної, гладкоствольної, травматичної, газової та холодної зброї, раніше судимих, осіб, що перебувають під адміннаглядом тощо).

Так, в період з 4 по 14 березня, працівниками поліції перевірено 194 власники зброї, виявлено два порушення термінів перереєстрації мисливської гладкоствольної зброї, двох осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 192 КУпАП та 1 одиницю зброї вилучено.

Крім того, упродовж практичного етапу відпрацювання, 38-річний житель одного із сіл Острозького району добровільно здав до Острозького ВП ГУНП в Рівненській області гранату «РГД-5» та 33 патрони.

Поліція наголошує, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом, передбачено кримінальну відповідальність. Зокрема, санкція статті 263 Кримінального кодексу України, передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. У випадку добровільної здачі зброї в органи та підрозділи поліції громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Читайте також:

Відбувся суд над двома неповнолітніми острожанами

Поліція перевірить стан доріг після зими

Грабіжника-рецидивіста засудили на 4 роки позбавлення волі

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024