Книга про Острог – серед найкращих

11 Березня 2017, 14:19
3555

Цьогоріч уже ввосьме в нашій області проводять конкурс «Краща книга Рівненщини», заснований Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації спільно з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою. Конкурсний відбір видань розпочався 1 лютого 2016 р. і тривав до 1 лютого 2017 р. У цей період бібліотеки та громадські осередки дізнавалися думку читачів про друковані видання Рівненщини.

На сьогодні за результатами анкетування названі книги-лідери в більшості номінацій. Так, із-поміж довідкових видань відзначено книгу «Твердині князів Острозьких. Замки, монастирі, храми XIV–XVII століть» Катерини Липи. Ця книжка – візуальна енциклопедія – яскраво і доступно розповідає про фортифікаційні споруди, зведені кількома поколіннями князів із роду Острозьких: замки, оборонні споруди міст, укріплені монастирі та храми. Читач має змогу дізнатися не тільки про будівлі, а і про те, як жили, розважалися й воювали українські аристократи у XІV–XVIІ ст. Книга містить понад 200 авторських ілюстрацій, які допоможуть читачеві уявити барвисте життя наших предків і відчути гордість минулим України.

А одним із кращих видань для юнацтва та молоді названо книгу «Навколо» Володимира Савчука, випускника, а нині викладача, Національного університету «Острозька академія». 

«Твір мій складається з великої кількості прозових творів – це оповідання, невеличкі замальовки, тобто і назва книжки "Навколо" є по суті концепцією того, як я бачу світ навколо. Про це я і пишу», – розповів Володимир Савчук каналу РТБ під час презентації книги.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024