Медицина Рівненщини отримає 85 мільйонів гривень

18 Квітня 2020, 16:38
2445

На Рівненщину з державного бюджету надійде 85 мільйонів гривень, субвенція спрямована на підтримку медичної галузі області.

Гроші розподілили між обласним та місцевими бюджетами. Державну субвенцію розділили на кілька сум. Перша частина надійде уже у квітні. Директорка департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк повідомила, що 17,5 мільйонів гривень спрямують на виплату заробітної плати, у тому числі й надбавок, для медиків, що лікують пацієнтів з коронавірусом. В першу чергу це стосується тих закладів, що надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу за програмою державних гарантій.

18,6 мільйона гривень спрямують для підтримки пацієнтів, які хворі на цукровий діабет. Зокрема, будуть закуплені медикаменти – інсулін та десмопресин, які життєво важливі для цієї категорії людей.

Понад п’ять мільйонів надійде до комунального підприємства «Центр громадського здоров’я» Рівненської обласної ради. Нагадаємо, установа зовсім нещодавно долучилася до ПЛР-тестування пацієнтів для визначення коронавірусу в крові. Дослідження проводять у лабораторії на базі Центру.

Кошти в сумі 43,7 мільйонів гривень спрямують на інші заклади охорони здоров’я області. Серед них - будинок дитини, заклад служби крові, медико-соціальна експертна комісія, бюро судмедекспертизи, база спецмедпостачання.

Читайте також: На Острожчині підтверджено 1 випадок COVID-19.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024