Острозька кулінарія: рецепт паски від острожанки Лариси

16 Квітня 2020, 18:05
3442

Лише кілька днів залишилося до Великодніх свят. Господині починають активно гортати записники, шукаючи рецепти запашних пасок. Рецептом великодньої смакоти "БАБА СВЯТКОВА" поділилася острожанка Лариса.

Інгредієнти:

1 кг борошна, 2 склянки молока, 10 жовтків, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла або маргарину чи олії, 200 г цукру, 100 г родзинок, 1/2 чайної ложки солі, цедра з 1/2 лимона.

Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і 3 ст. ложками борошна. Коли розчина почне бродити, влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і замісити. Місити до появи пухирців і тоді влити розтоплене масло (маргарин), знову добре перемісити, щоб тісто добре його увібрало, додати промиті родзинки, цедру, вимісити, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвоє, частину його викласти у форму, дно якої застелене промащеним папером, заповнити форму на 1/3 і поставити, щоб підійшло. Коли форма виповниться, змастити тісто яйцем і пекти в гарячій духовці (190 - 200 ºС) протягом 45 хв.



 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром