Перелік послуг та медикаметів, які жителі Острожчинни мають отримувати безкоштовно

02 Березня 2017, 14:09
6915 Джерело: goloskarpat.info

Острожани вирішили самі з`ясувати, скільки і за що вони повинні платити у медичних закладах міста. З цією метою відбулося 2 зустрічі: одна в райдержадміністрації, друга в райлікарні. В результаті яких було з`ясновано, що УЗД проводиться безкоштовна, як і аналіз сечі та крові.

Результати зустрічі хочу щоб знали всі жителі Острожчини, вони повинні знати, що:

  • УЗД проводиться безкоштовно.
  • аналізи крові, сечі та інші необхідні дослідження певним категоріям проводяться безкоштовно, зокрема: діти до 3-х років, діти до 18 років, інваліди призовники, мобілізовані, учасники АТО та члени їх сімей, огляд школярів в школах, декретований контингент
  • благодійні внески добровільні, порядок їх отримання та використання визначений Постановою КМУ від 04. 08. 2000 року №1222. благодійні внески спрямовуються для придбання медикаментів, флюороплівки, реактивів.
  • санітарним транспортом Острозької ЦРЛ хворі на консультацію та лікування в обласні лікувальні заклади доставляються безкоштовно.  При потребі доставки хворих спеціалізованим транспортом адміністрація лікарні звертається в КЗ Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Рівненської обласної ради з проханням доставки хворого
  • відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 30.06.2016 № 169 ургентна (невідкладна) допомога в КЗ Острозька ЦРЛ надається безкоштовно. Подальше лікування, в зв’язку з недостатнім фінансуванням, придбання медикаментів, витратних матеріалів відбувається за рахунок хворого. Пільгові категорії забезпечуються безкоштовним лікуванням.
  • в Острозькій ЦРЛ безкоштовно буде проводитись перинатальна діагностика майбутнім мамам на УЗД-апараті PHILIPS ND11XE лікарем Гребень Т. Л. і Стратюк К. В. після виходу їх з декретного відпуску.
  • в жіночій консультації м.Острог всі оплати проводяться через касовий апарат лікарні.
  • у разі загрози передчасних пологів усім вагітним надається безкоштовно невідкладна допомога ( система, 0,9 % фізрозчину, віні прал 1 ампула) в подальшому просимо по мірі можливості повернути використані медикаменти.
  • При передчасних пологах до 34 тижнів вагітності всі роділлі переводяться в КЗ «Обласний преностальний центр» на пологи згідно Національних підходів до впровадження системи регіоналізації перинатальної допомоги в Україні, оскільки в обласному пренатальному центрі створені всі умови для лікування і виходжування недоношених дітей

В акушерсько-гінекологічному відділенні дають безкоштовно: 

– Для породіллі: кетгут, шовк, катетер урологічний, рукавиці стерильні 2 пари, рукавиці нестерильні 5 пар, марля 3 м, спирт 20 мл, вата 20 г, шприц 5мм – 1 шт, скарифікатор 1 шт, при потребі 0,9 % розчин натрій хлор 400 мл 1 фл., система для переливання крові, окситоцин ( «Гедеон Ріхтер») 2 амп, шприци

– Для новонародженому: тобрекс в краплях, клема ( 1-3 шт), катетер для відсмоктування слизу, катетер пупковий, рукавиці стерильні 3 пари, нестерильні 1 пара, скарифікатор 1 шт., при необхідності ендотрахеальні трубки, адреналін.

Також, жителям району варто знати що, вартість операції кесарів розтин залежить від рівня цін на медикаменти та медикаментозні засоби в аптеках Острозького району. Послуги лікаря-паталогоанатома зі Здолбунова в Острозькій ЦРЛ оплачує держава, а не родичі. В Острозькій стоматполіклініці оплата послуг пацієнтами оплачується через касовий апарат лікарні.

Джерело: Газета «Життя і слово»

Коментарі
03 Березня 2017, 01:25
Согласно Конституции...Впрочем о чём я...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024