В Острозі відкрили виставку відомого фотохудожника Олександра Харвата

02 Березня 2017, 10:37
3227

Відомий фотохудожник Олександр Харват презентував в Острозькій академії свою фотовиставку «Хутором до Європи». До цього світлини експонувалися в різних країнах світу та стали своєрідним творчим звітом митця.

На світлинах зображені цікаві моменти із життя звичайних людей, передані емоції, настрої. Кожне фото супроводжується невеликим афоризмом, уривком із пісні чи вірша, котрі припали до душі автору.

Улюбленою роботою пана Олександра у презентованій фотоколекції є кадр, на якому зафільмовано жінку на фоні весільного кортежу. Особливу ауру створює дібраний фотохудожником фрагмент із вірша Олександра Смика «Колись і ми були крилатими, Колись і ми в кохання вірили, Мої лелеки вже за хатою, Твої лелеки вже у вирії…»


 

Олександр Харват стверджує, що кожну світлину важливо коментувати, щоб відобразити унікальність моменту та індивідуальне його бачення фотографом.

Крім презентації фотокадрів, митець привіз до Острога частину власної колекції старих фотоапаратів, розповів про їхню специфіку. У планах створення музею фотографії у Рівному. Наразі колекція постійно поповнюється.

Презентовані світлини усі бажаючі можуть переглянути впродовж місяця у круглій бібліотечній залі Острозької академії.



 

Автор: Вікторія НАЗАРУК

Фото Автора

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024