Медзаклади Рівненщини готують до «другої хвилі» боротьби з коронавірусом

14 Квітня 2020, 10:44
Рівненська центральна міська лікарня 2026
Рівненська центральна міська лікарня

На Рівненщині пацієнтів з коронавірусною інфекцією прийматимуть на лікування «хвилями».

Першочергово, пацієнтам із підозрою на Covid-19 надають допомогу в п’яти лікарнях – Рівненській та Дубенській міських, Сарненській, Рокитнівській та Костопільській ЦРЛ. Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Для другої хвилі боротьби з коронавірусом підготували ще 11 госпітальних баз. Їх будуть залучати за необхідності – в залежності від кількості пацієнтів.

«Наразі на передовій п’ять лікарень. Місць та обладнання вистачає. Але маємо бути готовими до сценарію «Б» та пропрацювати над забезпеченням відділень та засобів для медперсоналу лікарень і «другої хвилі». Наголошую на повній взаємодії керівників РДА, мерів, головних лікарів», – зазначив голова ОДА Віталій Коваль під час селектору із районами та містами.

До «другої хвилі» увійшли: Березнівська, Гощанська, Демидівська, Дубровицька, Зарічненська, Здолбунівська, Корецька, Острозька, Рівненська ЦРЛ, Рівненська міська лікарня №2, спеціалізована медико-санітарна частина №3 у Вараші.

Під час селектору керівники районів, міст спільно з головними лікарнями закладів доповіли Віталію Ковалю про стан забезпечення. Лікарні загалом мають близько 1900 ліжок, з них 140 інфекційних та півтисячі перепрофільованих. У закладах всього 54 апарати штучної вентиляції легень.

За результатами наради прийнято рішення дозабезпечення окремих закладів засобами з резервного фонду, який діє при штабі Рівненської ОДА.

Читайте також: В Україні збільшили кількість тестувань на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024