Пожежа господарської будівлі монастиря у Липках: вибухнуло пальне

12 Квітня 2020, 10:05
Гасіння пожежі 1008 Джерело: ДСНС
Гасіння пожежі

Горіла господарська будівля Свято-Успенського чоловічого монастиря. Ще до приїзду вогнеборців вибухнуло п'ять двохсотлітрових ємностей з пальним.

Про це повідомляють на сайті ДСНС в Рівненській області.

Близько 10 години на спецлінію «101» надійшло повідомлення про пожежу у господарській будівлі. На місце виклику направили п'ять чергових пожежно-рятувальних відділень з Гощі, Рівного та Корця.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники встановили, що вогонь охопив господарську будівлю поділену на кілька секцій. Тому полум'я швидко набирало обертів. Була серйозна загроза знищення вогнем складу, де зберігалися каністри та бочки з паливно-мастильними матеріалами. Вогнеборці одразу подали на захист складу вогнегасні речовини. Окремо рятувальники відігнали на безпечну відстань з гаражів два трактори та вантажний автомобіль, а з однієї із палаючих будівель винесли три газових балони, які від високої температури могли б призвести до вибуху та руйнувань.

Значно ускладнювало роботу бійців ДСНС по гасінню пожежі сильне задимлення з практично нульовою видимістю, суха вітряна погода та велике пожежне навантаження. Ціною значних зусиль об 11:50 пожежу вдалося локалізувати, а о 14:45 повністю ліквідувати. Жертв та постраждалих не має. Монастир вогонь не пошкодив (загрози для нього не було, адже від монастиря до місця пожежі було 500 метрів).

Вогонь знищив господарчу будівлю та речі господарського вжитку. До гасіння залучили 5 пожежних автоцистерн та 42 чоловіки особового складу рятувальників. Причина пожежі та завдані збитки встановлюються. 

Читайте також: У Липках загорілися господарські будівлі Свято-Успенського чоловічого монастиря

Опублікували фото пожежі монастиря в селі Липки







 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024