Оженинці хочуть позбавити посади сільського голову

27 Лютого 2017, 08:55
2772

Громада, застосовуючи механізм відкликання сільського голови, намагається позбавити посади Аллу Дику, голову Оженинської сільської ради. Як повідомляє ЧаРівне, збори місцевої громади, на яких обговорювали питання відкликання посадовця, були проведені ще 9 лютого, тоді ж зібрані необхідні підписи. Селяни кажуть, що не задоволенні роботою голови, наприклад, узимку не чистили доріг, був розпочатий, але не завершений ПРООНівський проект. Місцевий житель Василь Гапончук так окреслює проблему: «З самого початку між головою та депутатами не було співпраці. Вона хоче робити те, що вигідно їй. Це також систематичне порушення регламенту сільської ради».

Натомість Алла Дика здивована таким рішенням селян: «Я не погоджуюся з брудом, який ці люди використовують. Нікого не звинувачую, прогнозу не знаю, я буду вдячна громаді за будь-який вияв».

В обласній виборчій комісії підтвердили ініціювання відкликання сільської голови, але, зазначають, що виникли деякі питання стосовно повідомлення про відкликання, адже територіальні комісії нині перебувають поза виборчим процесом. Коли необхідні процедури пройдуть на місцевому рівні, до Верховної Ради має на надійти повідомлення про призначення позачергових виборів.

Наразі процес об’єднання громади Оженинської сільської ради, до якої входять села Оженин, Бродів, Країв та Стадники, призупинений.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024