В Острозькій академії відбувся захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови

26 Лютого 2017, 15:15
2731

23 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбувся вечір «Ці очі люблять рідну мову», присвячений Міжнародному дню рідної мови та Дню народження Лесі Українки. Усі присутні мали змогу послухати вірші про мову, пригадати поезію Лесі Українки. Окрім того, студенти університету представили на суд глядачів інсценівки гуморески «Кухлик» Павла Глазового та легенди про таланти.

Ще глядачі мали змогу взяти участь у мовній вікторині, яка всім надзвичайно сподобалася. Юля Білоус, організатор свята, зазначила: «Студентів вразили українські відповідники хештегу та краватки - значить дійство відбулось не дарма:)», а Ірина, студентка другого курсу міжнародних відносин, так оцінила захід: «Мені дуже сподобалось. Найбільше вразила вікторина, бо я зрозуміла, що в нашій мові є багато цікавих нюансів». 

Також на святі було визначено переможця конкурсу креативних фото "Ці очі люблять рідну мову", для участі в якому користувачі соцмереж упродовж тижня у своїх профілях публікували світлини з хештегом #люблюріднумову. Переможцем стала Тетяна Марценюк, яка отримала в подарунок книгу. 

Фото переможця конкурсу креативних фото
Фото переможця конкурсу креативних фото
 Тетяна підписала свою конкурсну роботу так: «Завжди вірила, що ці пухнасті друзі розуміють кожне наше слово. Хоч і для фото він не хотів позувати, але щось таки у нас вийшло»

Фінальним акордом заходу стала пісня «Сам собі країна» гурту «Скрябін» , яку дружно підхопили всі присутні на святі, чим засвідчили велику єднальну силу українського слова.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром