Острозький центр зайнятості: здійснення індивідуального супроводу окремих категорій громадян

28 Березня 2020, 10:00
4492

Мабуть для кожного одним із найважливіших кроків на шляху до власної самореалізації є отримання хорошої роботи. Від цього залежить багато – добробут людини та її сім’ї, можливості реалізації її інтересів, перспективи  творчого зростання, нові дружні й ділові контакти. Для того, щоб правильно будувати свій підйом по кар'єрних східцях, потрібно мати цілі, ставити перед собою завдання та навчитися розподіляти свої сили і час.

Про здійснення індивідуального супроводу окремих категорій громадян розповідають в Острозькій міськрайонній філії Рівненського обласного центру зайнятості.

Шукачка роботи з Острожчини – Надія Зінчук, звернулась до служби зайнятості після багатьох спроб знайти роботу самостійно.

Надія Петрівна - мама дитини віком до 6 років, шукала ту роботу, яка б давала змогу якісно піклуватись про дитину (вчасно забирати з дитячого садочку, мати можливість безперешкодного здійснення догляду під час її хвороби тощо). Ситуація ускладнювалась ще й тим, що проживає Надія з дитиною сама, чоловік часто перебуває далеко від дому, тож не має змоги брати участь у вихованні дитини.

«Під час першого знайомства з Надією, - згадує кар’єрний радник Світлана Гулюк, - дуже відчувалась її невпевненість у собі та зневіра у власних силах. Невдачі з пошуком роботи та постійні відмови роботодавців через те, що в неї мала дитина. Тож соціальний супровід в процесі пошуку роботи за підходом кейс-менеджменту був найбільш доречним в цій ситуації, на що Надія охоче погодилась».

Робота кейс-менеджера з клієнткою була запланована в декількох напрямах: підбір роботи, надання інформаційних та консультаційних послуг, надання професійної консультації та послуг з профнавчання, проведення переговорів з роботодавцем тощо. Під час індивідуальних консультацій фахівцю вдалось з’ясувати її сильні сторони, вподобання, додати впевненості в собі. Зрештою прийшло усвідомлення того, яка саме робота потрібна безробітній.

Фахівцем відділу взаємодії з роботодавцями було налагоджено діалог із місцевим роботодавцем, який пішов назустріч жінці, запропонував роботу з позмінним графіком, з наданням вихідних у суботу та неділю. Надія Петрівна погодилась на підвищення кваліфікації безпосередньо на робочому місці за посадою менеджер зі збуту та після завершення навчання була працевлаштована.

«Робота за принципом кейс-менеджменту допомагає підтримати саме тих клієнтів, які є найбільш вразливими на ринку праці і потребують особливої уваги: іноді це методична допомога у складанні резюме, підготовці до співбесіди, проте дуже часто – це саме прості слова підтримки, які додають сил, впевненості, підвищують мотивацію та сприяють подальшому успішному працевлаштуванню, - зауважує кар’єрний радник Світлана Гулюк.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром