Школярі Острожчини змагалися у мистецтві декламування поезії

22 Лютого 2017, 09:57

У вівторок, 21 лютого, відбувся конкурс декламації поезії приурочений Міжнародному дню рідної мови. Ініціаторами заходу була кафедра української мови та літератури НаУ «Острозька академія». Участь у конкурсі взяли школярі Острога та Острозького району.

Учасників конкурсу оцінювали професіонали: завідувач кафедри української мови та літератури Іван Хом’як, викладачі Віталій Максимчук та Ірина Рабчук, а також виконувач обов’язків студдекана Владислав Данильченко.

Декламаторами були 12 школярів, які читали поезію Тараса Шевченка, Івана Франка, Миколи Лотоцького, а також свої авторські вірші.

«Мені приємно, що конкурс росте. Виступи учасників, поезія, яку вони обирають для декламування, стає більш зрілою. Мені приємно, що участь у конкурсі взяли школярі Острога та Острозького району, в тому числі й з віддалених від міста сіл. Набираймося сили та терпіння й будемо планувати наш наступний конкурс», – зазначає організатор заходу Юрій Миненко.

Усі учасники нагороджені грамотами та книгами. Призерами стали: Петрусь Вікторія (3 місце), Шліхта Олена (2 місце), а перемогу здобула Кремінська Соломія із авторською поезією «Тернистий шлях». Вона отримала грамоту, книгу та грошову винагороду від Браства спудеїв НаУ «Острозька академія».



Соломія поділилася своїми враженнями: «Я дуже хотіла познайомитись із Іваном Хом’яком. Це особистість, якою я захоплююсь, він мій авторитет. Мені дуже хочеться й далі розмовляти щирою українською мовою, тому що це мова моєї Вітчизни та мого народу».

Нагадаємо, що конкурс декламаці на базі НаУ «Острозька академія»  проводиться вже вп`яте, вперше він відбувся у 2012 році. 







 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК