Школярі Острожчини змагалися у мистецтві декламування поезії

22 Лютого 2017, 09:57
3367

У вівторок, 21 лютого, відбувся конкурс декламації поезії приурочений Міжнародному дню рідної мови. Ініціаторами заходу була кафедра української мови та літератури НаУ «Острозька академія». Участь у конкурсі взяли школярі Острога та Острозького району.

Учасників конкурсу оцінювали професіонали: завідувач кафедри української мови та літератури Іван Хом’як, викладачі Віталій Максимчук та Ірина Рабчук, а також виконувач обов’язків студдекана Владислав Данильченко.

Декламаторами були 12 школярів, які читали поезію Тараса Шевченка, Івана Франка, Миколи Лотоцького, а також свої авторські вірші.

«Мені приємно, що конкурс росте. Виступи учасників, поезія, яку вони обирають для декламування, стає більш зрілою. Мені приємно, що участь у конкурсі взяли школярі Острога та Острозького району, в тому числі й з віддалених від міста сіл. Набираймося сили та терпіння й будемо планувати наш наступний конкурс», – зазначає організатор заходу Юрій Миненко.

Усі учасники нагороджені грамотами та книгами. Призерами стали: Петрусь Вікторія (3 місце), Шліхта Олена (2 місце), а перемогу здобула Кремінська Соломія із авторською поезією «Тернистий шлях». Вона отримала грамоту, книгу та грошову винагороду від Браства спудеїв НаУ «Острозька академія».

Кремінська Соломія
Кремінська Соломія

Шліхта Олена
Шліхта Олена


Петрусь Вікторія
Петрусь Вікторія

Соломія поділилася своїми враженнями: «Я дуже хотіла познайомитись із Іваном Хом’яком. Це особистість, якою я захоплююсь, він мій авторитет. Мені дуже хочеться й далі розмовляти щирою українською мовою, тому що це мова моєї Вітчизни та мого народу».

Нагадаємо, що конкурс декламаці на базі НаУ «Острозька академія»  проводиться вже вп`яте, вперше він відбувся у 2012 році. 







 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024