Мітинг-реквієм: в Острозі вшанували Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2017, 20:29
3475

У понеділок, 20 лютого, на центральній площі міста відбувся мітинг-реквієм під назвою «Небесна сотня варти не складає». Острожани зібрались, щоб вшанувати загиблих, які віддали своє життя під час Революції гідності.

Відбулася поминальна хода, участь в якій взяли жителі Острога, студенти НаУ «Острозька академія» та курсанти Острозького військового ліцею. Учасники скорботної ходи пройшлися від проспекту Незалежності, продовжили шлях по вулиці Героїв Майдану та Князів Острозьких, а завершили на центральній площі міста, де відбувся мітинг-реквієм. Супроводжував  ходу патруль поліції.

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Пролунала щемлива й усім відома пісня «Пливе кача» у виконанні Піккардійської терції, а В’ячеслав Бондар заспівав соло гімн України. По закінченню мітингу-реквієм «Небесна сотня варти не складає» люди ставили лампадки біля фотографій загиблих у трагічних подіях 18-20 лютого 2014 року.

ФОТО: В Острозі відбувся вечір пам`яті Героїв Небесної Сотні

«Небесну сотню пригадувати не доводиться, бо те все ще дуже свіже й дуже болюче. Мені не дозволяє совість і сумління не згадати про це і не заявити, тому що на цій історії виховуються мої діти. Я хочу, аби вони знали героїв своєї держави, аби вони виростали патріотами і, щоб в нашому житті не повторювалися такі сюжети і такої дорогої ціни ми не сплачували за патріотизм, який зараз надзвичайно піднятий завдяки оцій Сотні білих журавлів», – коментує організатор заходу, начальник відділу культури і туризму Острозького міськвиконкому Ольга Лозюк.

Нагадаємо, що 20 лютого щорічно відзначається згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні»

БІЛЬШЕ ФОТО







 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром