Острозька академія – в десятці міжнародного рейтингу uniRank

21 Березня 2020, 11:00
Національний університет «Острозька академія» 3345
Національний університет «Острозька академія»

Національний університет «Острозька академія» посів десяту сходинку серед українських класичних університетів у міжнародному рейтингу uniRank.

Як повідомляють на сайті Острозької академії, рейтингування проводилося з метою визначити найкращі університети України на основі об’єктивних та неупереджених даних за результатами незалежних ресурсів веб-розвідки, а не показників, які надаються університетами безпосередньо.

uniRank – провідний міжнародний рейтинг вищої освіти і пошукова система, що містить огляди та рейтинги понад 13 600 офіційно визнаних університетів і коледжів у 200 країнах. Цей рейтинг базується на алгоритмі, що включає п’ять об’єктивних та незалежних веб-метрик:

  1. Moz Domain Authority (вказує на кількість і якість зовнішніх посилань на сайт за даними пошукової системи Google).
  2. Alexa Global Rank (даний показник враховує число відвідувачів і кількість переглянутих ними сторінок в системі Alexa).
  3. SimilarWeb Global Rank.
  4. Majestic Referring Domains (вказує на кількість і якість зовнішніх посилань на сайт за даними пошукової системи Majestic).
  5. Majestic Trust Flow - (потік довіри) визначає силу посилань, які розміщені на сайті.

 

До слова, ранжування здійснюється з травня 2005 року на основі вебометричних даних. Мета uniRank University™ - представити рейтинг популярності світових університетів і коледжів, заснований на популярності їх веб-сайтів з точки зору трафіку, довіри і якості посилальної популярності. Це має допомогти іноземним студентам і науковим співробітникам зрозуміти, наскільки популярний конкретний університет або коледж в чужій країні.

 

Нагадаємо, Острозька академія отримала безкоштовні навчальні курси.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024