Острожанка бореться за перемогу в олайн-відборі шоу «Супермодель по-українськи»

16 Лютого 2017, 10:25
3628

21-річна Наталя Волгушева студентка 4 курсу спеціальності психологія НаУ «Острозька академія», проходить онлайн-відбір до 4 модельного реаліті «Супермодель по-українськи» на Новому каналі.

«Чесно кажучи ніколи не пробувала себе у ролі моделі. Хотілося спробувати, щось нове для себе. Всі подружки говорили щоб подавала заявку, ще напевно коли був 2 сезон. А я все від нікувалась. А цього разу вирішила все-таки послухати і подала заявку. До мене зателефонували і запросили на кастинг. Але я на нього таки не потрапила. Незмога поїхати, про що дуже шкодую... Тому вирішила спробувати сили додатково на онлайн-кастингу
І дуже вдячна тим підтримує мене у цьому» – розповідає Наталя.

Перший етап онлайн-кастингу триватиме з 15 до 20 лютого. За результатами голосування буде визначено 100 лідерів, які потраплять у наступний тур.

Голосувати можна один раз на 24 години за одного з учасників онлайн-кастингу. Підтримати Наталю можна на сайті Нового каналу.

Переможця всіх етапів онлайн-кастингу оголосять 15 березня.

2

2

Нагадаємо, що за перемогу в онлайн-кастингу у цьому шоу бореться студентка-першокурсниця Острозької академії Анастасія Обуховська.
 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024