На Рівненщині взялися за детінізацію будівельної галузі

03 Березня 2020, 14:33
1307

Розпочалася масштабна всеукраїнська кампанія з детінізації зайнятості у будівельній галузі.

На Рівненщині з 2 березня по 20 березня проходитимуть інформаційні заходи, під час яких інспектори праці роз’яснюватимуть роботодавцям та працівникам переваги офіційного працевлаштування, ризики незадекларованої праці. Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

Як розповідають в управлінні Держпраці в Рівненській області, будівництво – одна з найбільш ризикових сфер, де використовується незадекларована праця та відбувається травмування працівників. За даними Держстату, понад 16% від усього неформально зайнятого населення у першому півріччі 2019 року працювали у сфері будівництва.

Крім того, як показують результати минулого року, будівництво є однією із найбільш травмонебезпечних сфер господарювання. Так, зокрема, у 2019 році майже 15% від загальної кількості травмувань на виробництві зі смертельним наслідком сталося саме у будівельній галузі. До того ж, будівництво, як і АПК мають динаміку зростання травматизму, в порівнянні з іншими галузями, в яких кількість травмованих майже не змінилася до попередніх років, або навіть зменшилася.

У зв’язку з цим, у ході першого етапу кампанії, значна увага буде також приділена питанням профілактики виробничого травматизму під час виконання будівельних робіт. Окремо звертаємо увагу, що у ході першого етапу кампанії жодні заходи впливу не застосовуватимуться.

З 30 березня по 30 квітня проходитимуть інспекційні відвідування суб’єктів господарювання. Подібна кампанія вже відбулася у сфері торгівлі товарами та послугами, готельно-ресторанного бізнесу, а у галузі сільського господарства, транспорту та кур’єрської діяльності – запланована впродовж 2020 року.

Читайте також:  Демидівка: селищна рада закупила пального на майже 200 тисяч гривень

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39