У 2017 році субсидії нараховуватимуть за новими соціальними нормативами

08 Лютого 2017, 14:27
2783 Джерело: dnl.dn.ua

З 1 травня 2017 роцу субсидії нараховуватимуть за новими соціальними нормативами. Відповідне рішення зафіксоване у постанові Кабінету Міністрів України №51.

Через завищені соціальні нормативи, які не відповідали реальному рівню споживання і не стимулювали громадян до економії енергоресурсів, держава в минулому опалювальному сезоні (2015-2016 рр.) «переплатила» по субсидіях більш як 14,5 млрд гривень.

Щоб виправити ситуацію, впровадити стимули до ощадливого споживання енергоресурсів, Уряд наблизив соціальні норми до фактичного споживання енергоносіїв українцями.

Оскільки соціальні нормативи, на які надається житлова субсидія, не відповідали реальній картині споживання тепла, газу та електроенергії, громадяни України були свідками того, як субсидіанти в зимовий період відкривали квартирки у помешканнях задля того, щоб використати той обсяг енергоносіїв, на який їм призначалася субсидія.

Звідси і  виник міф про те, що «необхідно використовувати в повному обсязі газ, воду та інші комунальні послуги, на які призначено житлову субсидію, інакше її перестануть надавати».

Разом з тим, енергоощадливість - більш ніж пріоритетне для країни завдання.

Ми маємо навчитися економити дорогі енергоресурси, щоб зміцнити нашу енергетичну незалежність, переконані в Уряді.

Тому згідно з рішенням Уряду з 1 травня 2017 року в Україні діятимуть такі соціальні нормативи:

  •  теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку, -  0,0431 Гкал на 1кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;
  •  електричної енергії для індивідуального опалення - 51 кВт·г на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період;
  •  природного газу для індивідуального опалення - 5,0 куб. метра на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром