На Острожчині на 1 робоче місце претендують 12 осіб

27 Лютого 2020, 12:13
Острозька міськрайонна філія Рівненського обласного центру зайнятості 2476
Острозька міськрайонна філія Рівненського обласного центру зайнятості

Острозька міськрайонна філія Рівненського обласного центру зайнятості інформує, що протягом січня 2020 року послугами місцевого центру зайнятості скористалися на 5 % громадян більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Статус безробітного за цей час мали 450 жителів міста і району.

Завдяки індивідуальному підходу кар’єрних радників до проблем пошуку роботи громадянами у січні вдалося працевлаштувати на 35,4 % більше, ніж у січні 2019 року. А працевлаштованих осіб до набуття статусу безробітного було майже удвічі більше у порівнянні з минулим роком.

Чисельність безробітних, які отримували допомогу по безробіттю, у січні нинішнього року у порівнянні з відповідним періодом минулого зменшилася майже на 9 %. Сам же середній розмір допомоги по безробіттю зріс у півтора рази і склав 3161 грн.

Кількість вакансій, поданих роботодавцями міста та району до міськрайонної філії, зросла більш як на чверть у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Так само зросла і кількість укомплектованих вакансій. Цьому сприяє впровадження інституту консультанта роботодавця – нового проекту подальшого реформування структури державної служби зайнятості, дещо інших методів роботи в обслуговуванні роботодавців, які спрямовані на оперативне вирішення кадрових проблем, налагодження комунікації з роботодавцями за допомогою зручних електронних сервісів, підвищення швидкості закриття вакансій, удосконалення системи підбору та професійного навчання безробітних для результативного працевлаштування, надання спеціалізованих послуг роботодавцям за цільовими групами тощо, - повідомляє Острозька міськрайонна філія Рівненського обласного центру зайнятості.

На 21 % зріс рівень заробітної плати у вакансіях, поданих роботодавцями у січні нинішнього року, і склав у середньому 5239 грн. проти 4337 грн. у січні 2019 року. Це невеличкий крок до підвищення зацікавленості громадян працювати легально на українських підприємствах.

Навантаження на одне вільне робоче місце станом на 01 лютого 2020 року становило 12 осіб і залишилося на рівні минулого року.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024