В Оженині школярі відзначили Міжнародний день рідної мови

25 Лютого 2020, 11:00
Оженинський НВК 2648
Оженинський НВК

Міжнародний день рідної мови або Міжнародний день материнської мови  щорічно відзначають 21 лютого, починаючи з 2000 року. Це свято було проголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила восени 1999 року в Парижі.

За даними Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, у світі існує близько шести тисяч мов. Майже половина з них знаходяться під загрозою зникнення.

Відзначили Міжнародний день рідної мови і у НВК "Оженинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (ліцей) - дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)" імені Т. Г. Шевченка, про що повідомляють на сторінці навчального закладу у фейсбуці.

Зокрема, в НВК до Міжнародного дня рідної мови було проведено мовні вікторини, гру та акцію, в яких взяли участь учасники шкільного гуртка, учні 7-Б, 8-Б та 10-го класів зі своїми педагогами.

Усі учасники святкування не лише перевірили свої знання української мови, а й продемонстрували свою любов і повагу до рідної мови.

Оженинський НВК
Оженинський НВК

Оженинський НВК
Оженинський НВК

Оженинський НВК
Оженинський НВК

Оженинський НВК
Оженинський НВК

 

«Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави», - поділися враженнями в НВК.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024