Грем`яче: жителі села долучилися до Всеукраїнського Вікімарафону

01 Лютого 2017, 17:12
3351 Джерело: facebook.com

 

30 січня українська Вікіпедія святкувала 13-річчя від часу створення першої статті. З цієї нагоди Громадська організація «Вікімедіа Україна» оголосила про проведення Вікімарафону з написання нових статей до української Вікіпедії, який тривав 28 – 30 січня 2017 року.

29-30 січня бібліотека села Грем’яче також приєдналась до Всеукраїнського Вікімарафону-2017. Про це повідомляється на сайті Грем`яцької бібліотеки.

До участі у марафоні з написання статей запрошувалися всі без винятку: необхідно було лише написати нову статтю на будь-яку тему. Для новачків на сторінці Вікімарафону було опубліковано пояснення ключових засад енциклопедії та надана можливість користуватися «Майстром написання статей». За політикою енциклопедії, статті мають відповідати критеріям значимості, бути нейтрально написаними на підставі авторитетних джерел та посилатись на них, не порушувати авторського права.

У бібліотеці села Грем’яче було створено та доповнено ряд статей про населені пункти Острожчини (Прогрес, Шлях та ін.), історичні постаті (Крижанівський Дмитро Антонович), про окремі визначення та поняття з різних галузей (громадянська ідентичність, голізм, крос-культурні дослідження, гребінництво). За два дні у бібліотеці було створено п’ять нових статей, а також три статті доповнено більш детальною інформацією.

Загалом за три дні всеукраїнського Вікімарафону-2017 було створено 1982 статті (з них у категорії «Статті Вікімарафону – 2017» – 998). Серед них є й невеликий внесок користувачів Грем`яцької бібліотеки, які вперше долучились до марафону.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром