Відомий острожанин розповів про улюблену книгу

05 Лютого 2020, 13:44
1530

В Острозькій районній центральній бібліотеці стартує інтернет-проєкт «Пропоную почитати», що об’єднає відомих письменників, депутатів, лікарів, громадських активістів. Протягом місяця вони будуть радити прочитати свої улюблені книги. 

Відбувається це в рамках відзначення 80-річчя від заснування Острозької центральної районної бібліотеки.

Про улюблені книги та любов до читання розповів депутат Рівненської обласної ради Віталій Ундір.

«Коли мені було 6, батько навчив мене читати. І почалися мої мандри книжками світу та місцевими бібліотеками. Правда, не всі книжки мені давали у бібліотеці. Колись розповім чому. Тому використовував важку артилерію - батьків, їм не відмовляли. Далі, з кожним роком, список цікавих мені книг зростав. Відтак, застосовував різні методи. Наприклад, коли працював у Рівному, часто слухав аудіокниги дорогою. Але враження не ті – книжки потрібно читати», – пригадує Віталій Ундір.

Один із романів, з якими рекомендує познайомитися відомий острожанин – це роман американської письменниці Айн Ренд «Атлант розправив плечі».

«Серйозно, переконливо, інколи, навіть, виникає дежавю з сучасною Україною. Багато можна провести таких паралелей, не можна лише відірватися від книги. Якщo вам нeбaйдуже майбутнє своєї кpaїни, якщо ви вже вмiєтe aбo тільки вчитecя бpaти нa ceбe вiдпoвiдaльнicть, якщо вipитe в тe, щo всі змiни пoтpiбнo починати з ceбe i внecoк oднiєї людини у cпiльну cпpaву важливий, мaєтe aктивну життєву пoзицiю i пpaгнeтe poзвивaтиcя дaлi – думaю, ця книгa для вac», – запевняє Віталій Ундір.

1
Віталій Ундір
Віталій Ундір

Читайте також: Острозька районна бібліотека святкує свій ювілей

Коментарі
06 Лютого 2020, 00:18
А чому так мілко - відомий острожанин? Напишіть: наш шеф, який їздить у декрет сміттєвозом. Саме завдяки йому з 1 січня наш сайт пробив дно.
06 Лютого 2020, 12:02
А чому відомих і саме цих категорій? Звичайний вчитель, той же бібліотекар не може поділитись своїми порадами? Опитування серед щоденних відвідувачів бібліотеки не можна провести? Опитування в категорії відомі пенсіонери Острога можна зробити? До речі, останні саме якраз і читають книги, а не слухають аудіо.<br/>Не знаю, шеф чи не шеф, однак зразу кидається в очі, що спікер готується до виборів.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024