Фонд соціального страхування повідомляє

01 Лютого 2020, 15:40
2136

Понад 12,5 млн працюючих є застрахованими особами та знаходяться під опікою Фонду соціального страхування України. 

Про це йдеться на сайті Острозької районної ради.

З них 2,6 млн людей отримали від Фонду допомоги і страхові виплати упродовж минулого року.

Нагадаємо, застрахованою у Фонді є кожна особа, яка сплачує, або за яку сплачується роботодавцем єдиний внесок, тобто всі працевлаштовані, самозайняті, ФОП, особи, що працюють на умовах цивільно-правових договорів.

Фонд соціального страхування України в разі настання страхового випадку здійснює надання допомоги по тимчасовій втраті працездатності, допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання. За наявності медичних показів фінансує проходження курсу реабілітаційного лікування на базі санаторно-курортних закладів. У разі нещасних випадків на виробництві або набуття професійних захворювань здійснює оплату лікування всіх прямих наслідків нещасних випадків, у разі часткової або повної втрати працездатності здійснює надання одноразової допомоги та щомісячних страхових виплат, фінансує періодичне санаторно-курортне лікування, забезпечення технічними засобами реабілітації, ліками та медичними виробами тощо.

У минулому році Фондом соціального страхування України зареєстровано 2 410 професійних захворювань, на які складено акти за формою П-4. Кількість встановлених профзахворювань серед українських працівників зросла на понад 28% порівняно з 2018 роком.

Основними причинами набуття професійних захворювань є недосконалість механізмів та робочого інструменту, недосконалість технологічного процесу та неефективність роботи засобів індивідуального захисту.

У разі встановлення професійного захворювання та відповідного висновку МСЕК Фонд фінансує застрахованим особам

  • щомісячні страхові виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності;
  • допомогу у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності;
  • одноразову допомогу в разі стійкої втрати працездатності або смерті потерпілого та ін.

Також потерпілі на виробництві мають право на:

  • лікування за рахунок коштів Фонду в закладі охорони здоров’я, враховуючи оперативні втручання;
  • забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення упродовж усього періоду до відновлення працездатності;
  • подальшу медичну реабілітацію; санаторно-курортне лікування тощо.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024