Нові подробиці обшуку у острозького священника Віктора Земляного

28 Січня 2017, 11:07
4609

Стали відомі нові подробиці обшуку, який провели 25 січня співробітники СБУ в будинках священика Рівненської єпархії Української православної церкви  Віктора Земляного. Священик був організатором і керівником західної колони Всеукраїнського хресного ходу.

За словами адвоката отця Віктора, обшук був проведений із процесуальними порушеннями. Більш того, озброєні автоматами силовики погрожували застосувати силу до отця Віктору, а його дружину і малолітніх дітей - 7, 8 і 9 років - в грубій формі заштовхували в кімнати і не дозволяли виходити з них. Про це повідомляє сайт Союзу православних журналістів.

Як зазначив адвокат, слідчі дії проходили в рамках кримінального провадження про розголошення державної таємниці (стаття 328 ККУ).

Коментуючи цю ситуацію, голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов підкреслив, що «Рівненська область - один із найбільш конфліктних регіонів, там з 2014 року було захоплено 12 храмів УПЦ(МП). Їх кількість могла б бути більшою, якби не зусилля Віктора Земляного і людей, які йому допомагали в цій справі. Своїми діями вони запобігли низці захоплень храмів, а в судах приймалися рішення на користь постраждалих від рейдерства релігійних громад УПЦ  (МП). Безумовно, така діяльність не могла залишитися без уваги. Я схильний уважати, що обшук є способом тиску і залякування, фактично нам кажуть: ви не повинні захищати свої права, а храми - від захоплень ».

Читайте також:

Острозький священик Віктор Земляний часто фігурує у матеріалах російських ЗМІ

СБУ обшукало оселю острозького священика УПЦ МП

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024