«Необхідно ознайомитися з інструкцією перед, а не під час заповнення е-декларації», – Олександр Корнійчук

26 Січня 2017, 14:25
2612 Джерело: oblrada.rv.ua

25 січня у рамках прес-конференції медіа-центру ERVE.UA експерти, громадські діячі, державні службовці та журналісти обговорили процедуру електронного декларування доходів у 2017 році. Поділився власним досвідом заповнення електронних декларацій і перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук.

«Особисто вважаю, що введення системи електронного декларування – правильний курс державної політики, орієнтований на відкритість чиновників. По суті укладено суспільний договір про те, що посадовці та держслужбовці повинні бути чесними та не приховувати своїх статків від народу на який працюють.

З власного досвіду заповнення е-декларації можу сказати, що в цьому немає нічого страшного. Звісно це новий цифровий продукт з яким працює значна кількість користувачів, а цьогоріч категорія осіб які зобов’язані подати електронну декларацію значно збільшилася, що можливо викличе проблеми технічного характеру. Однак нині, зусиллями працівників НАЗК, система оптимізується та стає більш доступною і простою для користувача», – зазначив Олександр Корнійчук.

Окрім того перший заступник голови Рівненської обласної ради дав майбутнім декларантам кілька особистих порад: «Перш за все – необхідно ознайомитися з інструкцією перед, а не під час заповнення. Це дасть змогу уникнути зайвих запитань під час процесу внесення даних і зорієнтує, які саме документи треба попередньо підготувати. Потім варто знайти всі ці документи, адже деякі з них можуть знаходитися не безпосередньо на руках, та взяти довідку про доходи з податкової служби. І вже маючи все це приступати до заповнення декларації».

За матеріалами прес-служби Рівненської обласної ради
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024