Оженинські депутати пропонують приєднатися до Бугринської ОТГ

23 Січня 2020, 13:40
Фотоілюстрація 2982
Фотоілюстрація

На сесії Оженинської сільської ради третина депутатів винесла питання про приєднання до Бугринської ОТГ.

Засідання відбулося 22 січня. 

«Група депутатів із восьми осіб, які свого часу були ініціаторами об'єднання Оженинської ОТГ, тепер хочуть приєднання сіл Оженинської сільської ради до Бугринської ОТГ. Це ті самі люди, які були вкрай зацікавлені в об'днанні згідно з перспективним планом, брали участь у всіх громадських обговореннях, тепер говорять про приєднання, навіть не пояснюючи, що воно нам дасть», – прокоментувала це Оженинська сільська голова Алла Дика. 

Голова сільської ради запевнила, що ініціативу сільська рада розгляне відповідно до чинного законодавства. 

«Я, як і більшість, хотіла би бачити Оженинську територіальну громаду згідно з перспективним планом. Оженин на це заслуговує. Але я належу до сільських голів, які мають свою власну думку, але де будуть хотіти люди, там буду хотіти я. Якщо на громадських слуханнях люди будуть висловлюватись за приєднання до Бугрина, то мені нічого іншого залишатися не буде, як погодитися з думкою населення», – додала Алла Дика. 

Посадовиця також пояснила, що Мінрегіон вислухав Рівненську область і до 28 січня Рівненська ОДА має підготувати зміни в перспективному плані. 30 днів буде відбуватися громадське обговорення, хоча закон дозволяє й скорочувати терміни. 

«В Бугрина є що нам показати, вони молодці, в них чудовий керівник, але те, що Оженинська територіальна громада, маючи 6,5 тисяч населення, приєднається до об'єднаної Бугринської, в якої 4,2 тисячі – це, на мою думку, неправильно», – прокоментувала Алла Дика. 

Нагадаємо, що голова Острозької РДА Олександр Харчук в інтерв'ю для Район.Острог пояснив, що в перспективному плані затверджено створення на Острожчині двох ОТГ, одна з яких – Оженинська.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024