Михайло Якубович презентує в Рівному книгу про Велику Волинь і мусульманський схід

24 Січня 2017, 08:29
3379

У вівторок, 24 січня, о 12:00 у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація нової книги Михайла Якубовича.

Відомий український учений-сходознавець, перекладач, дослідник доктринальної та філософської думки ісламського світу, голова Центру ісламознавчих досліджень Національного університету «Острозька академія» Михайло Якубович подарував читачам свій новий доробок – історичний нарис «Велика Волинь і мусульманський Схід». Книгу видано в Рівному за сприяння міського управління культури.

Це дослідження відкриває невідомі сторінки історії Великої Волині, відбиті в мусульманських джерелах. Автор, на основі рукописів арабських географів і мандрівників простежив початки державних утворень у регіоні. Зі слів науковця, матеріали дослідження йому довелося збирати доволі довго, так як  користувався передусім першоджерелами.

Книга також оповідає про мусульманську присутність на Волині, передусім, про громади волинських татар, що мешкали тут від XIV століття. Для цього залучено, як архівні джерела, так і нові рукописні знахідки.

Видання зацікавить істориків, краєзнавців, усіх, небайдужих до минувшини Волині.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024