Ліцеїстам розповіли про види електростанцій

17 Січня 2020, 17:40
Фотоілюстрація 2094
Фотоілюстрація

16 січня на базі Острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Острозького відбулись факультативні заняття «Знайомство з атомною енергетикою».

Фахівці Хмельницької АЕС прочитали для курсантів ліцею лекції про види електростанцій та перспективи розвитку атомної енергетики, світові тенденції розвитку ядерної енергетики, організацію виробництва електроенергії на ХАЕС, основи радіаційної та екологічної безпеки.

Цьогоріч інформаційним центром Хмельницької АЕС введено нову форму роботи – виїзні факультативні заняття у школах, розташованих у зоні спостереження підприємства. Отож, старшокласники не лише міста-супутника, а й інших міст та сіл отримали можливість дізнатися більше про атомну енергетику та АЕС.

Після теоретичних занять студенти разом із спеціалістом цеху радіаційної безпеки Хмельницької АЕС заміряли радіаційний стан на території ліцею, ознайомились із вимірювальними приладами, отримали відповіді на питання щодо радіації та її впливу на навколишнє середовище.

Фотоілюстрація
Фотоілюстрація

 

 

Коментарі
18 Січня 2020, 04:34
Інформативно, цікаво, актуально.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024