Петро Кралюк презентував у Рівному нову книгу

20 Січня 2017, 12:08
4307

Проректор Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк презентував у Рівному свою нову книгу «Козацька міфологія України».

«Зі слів автора феномен козацтва в українській історії надміру міфологізований. Вітчизняні історики не завше об'єктивні в своїй оцінці явища козаччини. Приміром, мало уваги зосереджено на витоках козаччини,переплетінні тюркських та слов'янських основ. Наприклад,традиційно козацькі шаровари та оселедець мають тюркські корені» – пише Вікторія Назарук.

«19 січня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї під час презентації своєї книги «Козацька міфологія України: творці та епігони» Петро Михайлович виступив перед публікою з новим баченням козаччини. Про міфотворення, його плюси та мінуси, міфи в українських реаліях, про козаків - ось основні вектори розмови. З великою цікавістю присутні слухали думки професора, переосмислювали, домислювали та дискутували. Бажаю автору легкої реалізації ідей і думок у нових книгах!» – ділиться враженнями від презентації Юлія Новак-Голубєва.



Читайте також:

Петро Кралюк випустив нову книгу про міфи козацтва

Петро Кралюк: Живемо ми за «новим» григоріанським календарем, а більшість наших людей святкують релігійні свята за «старим» – юліанським

У Рівному відбулася презентація книги про Данила Острозького

Викладач з Острога презентує книгу «Таємний агент Микола Гоголь» у Луцьку

Автор фото: Вікторія НАЗАРУК

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024