Священник Острога потрапив у релігійний конфлікт в селі Маща

04 Січня 2020, 12:00
Фотоілюстрація 3483
Фотоілюстрація

Як стверджує Рівне. Голос церкви, у селі Маща відбувся релігійний конфлікт між представниками ПЦУ та УПЦ. 

Протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Сарненській єпархії УПЦ приїхав на місце розпалу о 3:20. Розповідає, що вимагав викликати експертів, аби змогли взяти відбитки пальців та індетифікувати осіб, що вчинили звірячу розправу над вірянами УПЦ.

«На вагончику із зовнішньої сторони є сліди крові, її там могли лишити лише тітушки, що били вікна і поранились під час цього процесу. Однак правоохоронці мене повідомили , що експерта можна буде привезти тільки вдень. Також на запитання, чому поліція не втрутилась у цю жорстоку розправу, мені відповіли, що вони самі злякались і вирішили залишитись у авто. Постраждалих хлопців дружина настоятеля церкви у Мащі Анна Ільницька відвезла у Костопільску районну поліклініку. Від церкви я відразу поїхав у лікарню, там наполіг на ретельному огляді, щоб зробили ренген і написали відповідні документи про огляд постраждалих хлопців», - розповідає отець Віктор Земляний.

Отець Віктор Земляний каже, що 28 грудня 2019 року мав розмову з головним активістом ПЦУ Юрієм Котовичом, який заявив, що якщо не забрати охорону з-під церкви, то він влаштує розбірки. Про свої наміри пан Котович повідомляв голову Костопільскої райдержадміністрації.

«Ви знаєте, сили зла завжди біснуються перед великими християнськими святами, історія доводить. За моїми спостереженнями, найбільше також перед Воскресінням і Різдвом Христовим колишні представники КП, а тепер ПЦУ , наче з розуму сходять, планують різні провокації біля наших святить, здійснюють силові розправи над вірянами УПЦ», –каже отець Віктор.

Щоб звернути увагу влади на події, які вже майже рік відбуваються навколо Свято-Іоанно-Богословської церкви, у селі Маща віряни УПЦ 3 січня планують відвідати Рівненську обласну державну адміністрацію та обласну поліцію, вимагатимуть втручання і головне покарання для осіб, що вичини силову розправу над чотирма молодими охоронцями церкви.

Це поки все, що достеменно відомо станом на сьогодні. Деталі події спробуємо вияснити в кожної зі сторін. 

Коментарі
04 Січня 2020, 15:06
Що за маячня і дикунство ? Збір прихожан, голосування і результати визначають належність церкви. Офіційне оформлення результатів і реєстрація документів. Журналісти , новина , як часто у вас буває, ні про що.
04 Січня 2020, 15:35
Заздріть мовчки)
04 Січня 2020, 15:35
Заздріть мовчки!)
04 Січня 2020, 17:15
Новина про актуальний конфлікт. Заголовок пояснює, яким боком тут Острог. Але чому ж 2 коменти Земляного? А де думка другої сторони, тих, що "з розуму сходять"?
04 Січня 2020, 21:28
Ми готові висвітлити і думку іншої сторони. Про це написано в останньому абзаці.
04 Січня 2020, 22:50
розумникая які топлять за пцу, вас створила влада, яка вас опустила до рівня рабів, погнавши в наймити европи, прйнявши закони, перехрестивши вас за допомогою томоса (до речі на кабальних умовах, навіть нема патріарха і мірро не можна вам варити, а значит ви позбавлені права здійснювати таїнства, а гроші в Турцію варфоломею, бо він ваш патріарх), а сказано Христом : Богу Богове, а кесарю кесареве, кесар вліз в божий промисел а ви його підтримали, тому за зло скоєне і будете відповідати, як писав Висоцький : " все ерунда кроме суда самого Страшного",
05 Січня 2020, 13:08
гласу диявола. Маячня контуженого кремлівсько-гундяєвським агітпропом.
05 Січня 2020, 15:11
запомни аскет, якщо ти насправді віруюча людина, про що я сумніваюсь, не страшно помирати, страшно буде постати перед Суддею, навіть поряд с Христом був один із дванадццяти хто його зрадив, і всеж цей один із дванадцяти через три дні зрозумівши що накоїв знайшов осику,( знову ж повернусь до Володимира Семеновича: " а повешенным сам дьявол сатана, голы пятки лижет..."), так ось лиже тому що Всевишній Суддя віддав по ділам його тому кому він служив, лишається тільки пожаліти заблудших які і дальше служать нечистому, йому і будуть віддані, найвище благо для людини дароване Богом це СВОБОДА вибору (інші живі істоти на цій землі живуть релфлексами і інстинктами), ті хто вібрав служіння дияволу такою ж мірою їм відмірено буде, а це ЗЛО
05 Січня 2020, 17:42
Поліція злякалась (
07 Січня 2020, 21:35
гласу диявола. Чи Господь покарав вас, забравши розум , чи диявол вселився , що несете таку словесну маячню, не в силі сформулювати і висловити щось розумне і зрозуміле.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024