Острозький район відійде до Рівненського госпітального округу

16 Січня 2017, 16:43
4411

У рамках реформи охорони здоров`я передбаченно створення госпітальних округів. На Рівненщини заплановано створити три госпітальні округи з центрами в Рівному, Сарнах та Дубні. Острозький район відійде до Рівненського госпітального округу.

Госпітальний округ планується створити з такими межами і набором закладів, щоб в перспективі на його основі можна було створити ефективну і сучасну медичну мережу. Мало завантажені і погано оснащені лікарні будуть перепрофільовані, додатково обладнані, до роботи в них будуть залучені висококваліфіковані спеціалісти. 


 

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука проекти цих округів вже пройшло попереднє затвердження у Кабміні, але цілком ймовірно, що можуть бути зміни.

Острозький райно увійде до  рівненського госпітального округ. Крім нашого району до цього округу віднесть Рівненський, Костопільський, Березнівський, Гощанський, Корецький та Здолбунівський райони. 

У Рівному будуть лікарні вторинної допомоги на базі міської та обласної лікарень. Окрім того, буде лікарня вторинної допомоги у Костополі.

У деяких райцентрах, які далі від центрів госпітальних округів, будуть лікарні, хоч і гіршого рівня, але в яких зможуть надавати термінову допомогу, зокрема проводити деякі операції.

Решта районних лікарень перетвориться на медзаклади планового лікування.


 

Довідково: Лікарня планового лікування є закладом охорони здоров’я, що входить до складу госпітального округу та забезпечує надання планової – вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги в стаціонарних умовах населенню території обслуговування госпітального округу.

Читайте також:

Як нараховуватимуть лікарняні та декретні у 2017 році?

Мешканці Острожчини можуть особисто перевірити наявність безкоштовних медикаментів в лікарнях

З 1 січня острожан лікуватимуть по-новому

Як розумно економити на ліках?

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024