Немовля з Острожчини померло від кашлюку

26 Грудня 2019, 10:45
6256

Одномісячне немовля з Острозького району померло від кашлюка.

За життя дитини два тижні боролися лікарі відділення інтенсивної терапії та анестезіології дитячої обласної лікарні. Як повідомляють у Рівненському обласному лабораторному центрі, хлопчик мав виражений виснажливий спазматичний кашель, напади апное (тимчасова зупинка дихання).

Дитина померла 24 грудня 2019 року. Діагноз – кашлюк, лабораторно підтверджений, ускладнений двобічною не госпітальною пневмонією.

Немовля за віком ще не мало щеплення. П'ятеро старших дітей у родині також не вакциновані через відмову матері. У лабораторному центрі додають, що вкрай важливо, щоб новонароджену дитину, яка ще не підлягає вакцинації, оточували рідні, які мають захист від кашлюку.

Довідково:

Кашлюк – це вкрай заразне захворювання дихальних шляхів. Кашлюк легко поширюється від людини до людини, переважно повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю впродовж 4–8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят. Запобігти кашлюку можна завдяки вакцинації. Відповідно до національного календаря щеплень, вакцинувати дітей для профілактики кашлюку необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців (чотири щеплення).

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024