Острог: у гуртожиток для медиків заселилися перші мешканці

18 Грудня 2019, 14:49
10211

В Острозі завершили й здали в експлуатацію один із найбільш очікуваних об’єктів – гуртожиток для медичних працівників. Двоповерхову будівлю звели на вулиці Бельмаж, 2, на місці гінекологічного відділення старого пологового.

У середу, 18 грудня, гуртожиток офіційно відкрили, а його перші мешканці змогли побачити, де проживатимуть. Загалом будівля містить 6 кімнат і розрахована на 9 мешканців (три одномісні і три двомісні (сімейні)) кімнати).

Оглянути результати багаторічної роботи завітали представники влади області, міста і району. Зокрема, Рівненську обласну раду представляли депутати Віталій Ундір, Михайло Крук та Олександр Корнійчук. Присутніми були острозький міський голова Олександр Шикер, очільниця Острозької райради Валентина Стрілецька, в.о. голови Острозької РДА Людмила Козак, екскерівник цієї структури Богдан Турович, представники будівельників та інші.

Читайте також: «Гуртожиток для медиків стане окрасою Острога», – Богдан Турович

Зовнішній вигляд гуртожитка
Зовнішній вигляд гуртожитка

Зовнішній вигляд гуртожитка
Зовнішній вигляд гуртожитка

Гості відкриття
Гості відкриття

Гості відкриття
Гості відкриття

 

Першою із вітальним словом виступила Людмила Козак. Людмила Григорівна подякувала тим, хто на всіх етапах підтримував будівництво й безпосередньо виконував роботи. Почесні грамоти Острозької РДА вручили Будівельно-виробничій компанії «Форвард Плюс», виконробам БВК «Форвард Плюс» Володимирові Ковалю і Вадимові Троцюку. 

1


 

Депутат Рівненської облради Віталій Ундір пригадував, як виник задум звести житло для медиків, бажав новим мешканцям затишних осель, а районній лікарні – розвиватися й поповнюватися новими працівниками.

Головний лікар Острозької центральної лікарні Василь Веляник наголосив, що гуртожиток – це один зі способів затримати в лікарні молодих перспективних фахівців.

«Будівельник на цьому об’єкті натерпівся. Зокрема і від мене. Але це були робочі дискусії. У підсумку в нас усе вдалося. Сьогодні ви оглянете гуртожиток. Думаю, переконаєтеся, що все було не даремно», – жартома підсумував Василь Васильович.

Про будівництво й фінансування читайте тут: Проєкт Острога отримає понад три мільйони з ДФРР

Виступає Віталій Ундір
Виступає Віталій Ундір

Василь Веляник
Василь Веляник

 

Нині в новий гуртожиток заселиться двоє лікарів-анестезіологів – Олександра Цимбалюк і Назарій Заїка з дружиною. До слова, Назарій Анатолійович – мешканець Гощанщини. Лікар каже, що винаймати квартиру в Острозі для молодої сім’ї дуже складно й не дешево, тому надзвичайно тішиться, що матиме таке  житло.

Олександра Цимбалюк
Олександра Цимбалюк

Подружжя Заїк
Подружжя Заїк

 

Опісля всі охочу змогли оглянути будівлю. Це двоповерховий будинок, житлова площа якого становить 80,9 м.кв. Житлові кімнати розташовані на другому поверсі. Для майбутніх медиків обладнані кухня й санвузли. У кімнатах є потрібні меблі. Це все входило в проєктну вартість будівництва. Молоді лікарі заселяться в своє житло ще до новорічних свят. До речі, мешкатимуть там безоплатно. В Острозькій ЦРЛ ще є вакансії, тож 2020 року планують працевлаштувати кількох молодих фахівців, які також за потреби будуть забезпечені житлом.


Одна з кімнат
Одна з кімнат

Санвузол у гуртожитку
Санвузол у гуртожитку

Медики Острозької ЦРЛ у новому гуртожитку
Медики Острозької ЦРЛ у новому гуртожитку

 

Коментарі
18 Грудня 2019, 23:00
Молодці! темпи шалені! і дуже хороша ініціатива!
19 Грудня 2019, 09:48
Окуліста треба і гінеколога.
Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024