В Острозі побудують новий спорткомплекс за 38 мільйонів

09 Січня 2017, 17:02
4275

У 2017 році коштом державного фонду регіонального розвитку буде профінансовано будівництво дитячо-юнацької спортивної школи в Острозі.

Будівництво спорткомплексу має здійснюватися на умовах співфінансування. У міському бюджеті на 2017 рік вже заплановано частину коштів на будівництво. Міська влада має профінансувати 10% від загальної вартості, але навіть цю суму бюджет міста не дозволяє внести відразу, тому свою частку місто вноситиме частинами.

«Будемо сподіватися, що ми потрапимо і до основного переліку, який затвердить державний фонд регіонального розвитку і в цьому році виділить кошти. І лише тоді можна буде говорити про початок будівництва, а так, це лише частина успіху, бо маємо проходження проекту лише на обласному рівні» –– розповідає міський голова Олександр Шикер.

«Та будівля, яка зараз є – надзвичайно стара і там практично неможливо займатися, а, тим більше, проводити спортивні заходи. Зараз уже є проектно-кошторисна документація на новий спорткомплекс й ми працюємо над її втіленням. Цього року вона вже у списку Державного фонду регіонального розвитку, можливо, через грандіозність проекту, (ред. йдеться про 38 мільйонів гривень). Наш оптимістичний план – побудувати і обладнати цей комплекс наступного року.» –  ділиться перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук.

Також Олександр Корнійчук розповідає, що поки не відомо, в якому обсязі виділять кошти на спорткомплекс з державного фонду. Але він запевняє, що у будь-якому випадку 5 - 6 мільйонів в побудову комплексу цьогоріч буде вкладено. Будівництво буде розпочато.

«На жаль, у цьому комплексі не запланований басейн, хоча і він зможе приносити прибуток, якщо організувати роботу вміло. Взагалі, на цій території (ред. – за першою школою та гімназією) у перспективі можна побудувати повноцінне спортивне містечко з критим спортзалом, басейном, освітленням – місце, де люди різного віку зможуть займатися спортом у будь-яку пору доби, незалежно від погодних умов.» – додає пан Олександр Корнійчук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39