Житель Острожчини захворів тропічною малярією

11 Грудня 2019, 15:48
3948

На Рівненщині зафіксували випадок завізної тропічної малярії, якою захворів житель Острожчини.

Паразитологічна лабораторія ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» лабораторно підтвердила діагноз завізної тропічної малярії у жителя Острозького району. Як повідомляють у Рівненському обласному лабораторному центрі, хворий нещодавно повернувся з Екваторіальної Гвінеї, де працював останні пів року у місцевому аеропорту.

У хворого діагностовано найнебезпечнішу з видів малярії – тропічну, яка протікає найважче. Ефективність лікування залежить від своєчасного звернення за медичною допомогою. Хворий вчасно звернувся за медичною допомогою, відразу був госпіталізований в інфекційне відділення, де отримує все необхідне лікування.

У зв’язку з величезною міграцією населення в Україні щорічно реєструють до півсотні завізних випадків малярії. 2019 року такі випадки фіксували в Полтавській, Львівській, Дніпропетровській областях і місті Києві.

У Рівненській області останній випадок був зареєстрований 2013 році. Майже всі випадки були пов'язані з перебуванням хворих у країнах Африки.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024