У Рівному відкриють центр для дітей-аутистів

09 Січня 2017, 12:08
3375 Джерело: charivne.info
Сьогодні, 9 січня, о 14:00 годині у Рівному по вулиці Степана Бандери,28 відбудеться відкриття спеціального центру для дітей-аутистів. Про це повідомляє організатор заходу Тетяна Стадник.

Відтак, школу для занять та реабілітації дітей, що страждають аутизмом, облаштовували впродовж двох місяців небайдужі люди та активісти ГО «Погляд».

Наша організація вже 6-й рік працює з такими дітками, маємо величезний досвід у цій справі, ініціюємо спеціальні семінари, свята. Зараз ми маємо кімнату в гуртожитку від РДГУ, там і проводимо заняття з дітьми. У нас займається приблизно 50 діток-аутистів. На жаль, їхня кількість щороку зростає, тому нам термінового було потрібне нове приміщення. Зараз в Рівному є 3 центри, які працюють з дітками-аутистами, розповідає голова ГО "Погляд" Олена Корсун.

У навчальному центрі благодійники планують облаштувати три зони. Зокрема, спортивну; побутову, де малеча зможе навчитися звичайних домашніх справ - прибрати речі, складати одяг, зробити щось на кухні, там також зможуть збиратися батьки на семінари і збори. Третій кабінет буде навчальним - з дошкою і партами. До слова, вчителі з дітьми працюють у групах, тому що так простіше малечі комунікувати між собою.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром