Більше 30 учасників подали свої роботи на конкурс з виготовлення екологічних ялинкових прикрас

09 Січня 2017, 09:00
3598

27 грудня в Музеї книги та друкарства Державного історико-культурного заповідника Острога відбувся завершальний етап конкурсу з виготовлення традиційної української різдвяної іграшки, що проводився в рамках акції «Різдвяна казка».

Організатори акції - Національний природний парк «Дермансько-Острозький» та Музей книги та друкарства. 





 

Основне завдання акції – донести до дітей та дорослих можливість створення святкового настрою в оселях за допомогою традиційних українських новорічних та різдвяних прикрас з природних матеріалів. 

Для участі в конкурсі було надано 43 роботи, а загальна кількість дітей, що готували роботи – 31. Роботи оцінюватись за такими критеріями, як екологічна та народознавча спрямованість; естетичність виконання; гармонія елементів в композиції. Всі роботи та учасники були відзначені різноманітними подарунками від організаторів, серед яких книги на природничу та етнографічну тематику, сувеніри, сертифікати на безкоштовну фотосесію від фотографа Валентина Лисюка. 

Цікавинками заходу були колядки від зразкового дитячого ансамблю народної пісні «Співаночка» Острозької дитячої музичної школи та майстер-клас з виготовлення різдвяного павука з соломи від майстрині з художньої обробки соломи з міста Нетішин Валентини Сірук





 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024