9 січня: гортаючи острозький календар

09 Січня 2018, 09:35
5056 Джерело: vk.com

Доброго ранку, любі читачі!

Сьогодні вівторок, 9 січня. Хоч сьогодні і перший післясвятковий день, зичимо провести його весело й продуктивно.

9 січня свій день народження святкує Секретар Тесівської сільської ради Кротюк Наталія Віталіївна такореспондент сайту Район.Острог Галина Максимчук!

Щиро вітаємо із Днем Народження та бажаємо здійснення мрій, підкорення нових вершин та щирих, теплих почуттів, які б зігрівали холодними вечорами!

День ангела святкують:  Степан, Федір, Лука, Йосип, Давид, Яків, Ферапонт, Тихін

У день Степана, 9 січня, дівчата ворожать на швидке заміжжя. Розсипають на столі насіння і попарно їх перераховують. Якщо випадає парне число, значить, цього року, можливо, вдасться знайти собі пару. Залишилася, одна насінини означає, що заміж дівчина вийде нескоро.

  1. Якщо людина народилася в день Степана, то він буде відмінним господарем і сім'янином
  2. Якщо на деревах видно іній - чекай багатого врожаю хлібних культур
  3. Мороз і сонце 9 січня за вікном обіцяють урожайний рік
  4. Вважалося, що якщо в день Степана напоїти коня водою з відра, в якому була срібна монетка, то тварина весь рік буде сумирним і поступливим. Також такий обряд, згідно з повір'ями, захищав коней від хвороб
  5. Снігопад в день 9 січня обіцяв багатий урожай ягід та грибів
  6. Якщо ворони гніздяться на снігу - чекай швидкого тепла. Якщо ж птахи 9 січня збираються зграйками на верхівках дерев, то морози ще будуть тривати досить довго.
  7. Якщо господар в цей день обгородить свій будинок осиковими кілками, то протягом усього року в нього не ввійде ніяка нечисть

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024