Хорів: у сім`ях селян проживають діти зі сходу

07 Січня 2017, 15:40
2774 Джерело: Doba.te.ua

43 школяра з Авдіївки, Торецька та Степного Донецької області приїхали на Рівненщину на зимові канікули. Частина дітей проживає у в сім’ях села Хорів Острозького району.

Це не перше перебування дітей із прифронтової зони в нашій області. Зокрема, влітку майже 400 дітей зі Сходу оздоровлювалися в санаторно-оздоровчих комплексах Рівненщини. 

«В цей час, коли єднання Сходу і Заходу країни є вкрай актуальним, важливо, аби діти знайомилися із звичаями та традиціями нашого краю, щоб потім розповідати про це своїм друзям, знайомим, рідним», - зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Для дітей з Донеччини підготували різнобарвну та цікаву програму. Вони відвідають місто Острог, Межирицький Свято-Троїцький чоловічий монастир, Музей бурштину, культурно-археологічний центр «Пересопниця» та історико-меморіальний заповідник «Козацькі могили».

«Крім екскурсій, на школярів чекають розваги на льодовому катку, флеш-моб, боулінг, майстер-класи, дискотеки, відвідування басейну, кінотеатру, спортивні змагання та інтелектуальні ігри. Також вони візьмуть участь у святі ялинки, що проходитиме в облмуздрамтеатрі 9 січня. А «родзинкою» їхнього перебування на Рівненщині стануть  Різдвяні свята, коли діти колядуватимуть та щедруватимуть разом зі своїми однолітками», - підкреслив Олексій Муляренко.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024