Дубини: діток, які згоріли у пожежі похоронили в одній могилі

06 Січня 2017, 14:47
3807

29 грудня в будинку 22-річної Маргарити Трахонюк із села Дубини Острозького району на Рівненщині сталася пожежа. Загинули її діти — 3-річний Микола та 11-місячна Анна.

— Маргарита побігла до сусідки за сірниками, щоб грубку розпалити на вечір. Дітей лишила самих. Слово за слово — і затрималася на півгодини. За цей час спалахнула її хата. Чули тріскіт. Але подумали, що то хтось метал зварює, — розповідає сільський голова 59-річний Юрій Косинський для видання  Gazeta.ua

Із батьком дітей Маргарита розлучилася після народження другої дитини. Зараз живе з іншим чоловіком. Коли загорівся будинок, він був на роботі.

— Рита як побачила полум'я, одразу кинулася в хату. Біля дверей лежав старшенький хлопчик. Винесла на вулицю, але він уже не дихав. Пробувала робити штучне дихання — марно. У дитячій вибила вікно, намагалася витягти Анічку. Чула, що дитя живе — плакало. Але врятувати не змогла. Вогонь був надто сильний. Валив чорний дим. Рита аж задихалася, — говорить сусідка Тетяна. — Дівчинку знайшли пожежники, коли загасили вогонь. Винесли обвуглене тільце.

За попередньою версією, у будинку замкнуло електропроводку.

— Ймовірно, загорілася гірлянда на ялинці. Там проводка і пробки були несправні. Від пічки вогонь не міг піти. Біля грубки знайшли пластикову пляшку. Навіть не сплавилася, — каже Юрій Косинський. — У нашому селі мешкали з серпня. Спочатку в одному будинку. Але за нього мали 350 гривень у місяць платити. У цю хату їх поселили безплатно, щоб не пустувала. Сплачували лише за газ і світло.

Жили бідненько. Але за дітками Рита гарно дбала. Завжди нагодовані. Як хазяйка — неважна. Не мала порядку. Поставили на облік, щоб отримувала матеріальну допомогу. Євангельська церква привезла їм дитяче ліжечко.

Жінка на восьмому місяці вагіт­ності.

— Під час пожежі у неї відкрилася кровотеча. Риту забрали в лікарню. Протримали ніч. На ранок під розписку поїхала до своїх батьків, у Мощаницю. Важко переживає смерть дітей. Уже трьох втратила. Її первісток помер 8-місячним, — розповідає 61-річна Василина Нагорнюк. — Діток похоронили в одній могилі. Обпечене обличчя дівчинки прикрили віночком.

Читайте також:

Трагедія на Острожчині у якій загинуло двоє немовлят: розповіді очевидців

На Рівненщині працюватимуть з мамами, щоб не гинули маленькі діти​

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024