Оженин прийняв міжнародні змагання з математики. ВІДЕО

05 Грудня 2019, 14:10
3986

На Острожчині відбулися міжнародні інтелектуальні змагання «Математика без кордонів».

Гостей із Республіки Білорусь і Республіки Польща приймав НВК «Оженинська ЗОШ І–ІІІ ступенів (ліцей) – ДНЗ» ім. Т.Г. Шевченка. На Острожчину завітало восьмеро конкурсантів із чотирма вчителями. До слова, шість юних оженинців теж було учасниками цих змагань.

На Острожчині змагалися юні математики з трьох країн

Спочатку учнівське самоврядування й організатори урочисто зустріли гостей у холі НВК. Наступним етапом стала зустріч у шкільному медіацентрі. З вітальним словом до учасників звернулися в.о. голови Острозької РДА Людмила Козак, ексочільник Острозької РДА Богдан Турович, начальник острозького районного відділу освіти Олександр Харчук. Принагідно зауважимо, що впродовж дня вітальні слова й супровід під час заходів звучали українською, білоруською і польською мовами.

Нагадаємо, що захід відбувся за ініціативи й підтримки депутата Рівненської облради Віталія Ундіра.

Наступним етапом заходу стало знайомство «У колі друзів». Так діти краще пізнали один одного й окреслили свої очікування від зустрічі в Оженині.

Після цього провели математичні змагання. Для кожного з дітей завдання були підготовані рідною йому мовою. До компетентної суддівської колегії також увіходили представники трьох країн. Неля Хімін наголосила, що педагоги, які завітали в складі делегацій до оженинського ЗНЗ мають багаторічний стаж і високий рівень викладання. Однак учителі Острожчини знайшли чим їх здивувати.

Після інтелектуального змагання учасники релаксували, розмальовуючи зимові й осінні пейзажі. Для іноземних гостей учнівське самоврядування оженинського НВК організувало «Козацькі забави». До речі, чи не найбільше відгукувалися представники Польщі й Білорусі саме про цю частину насиченого дня – і дітям, і дорослим сподобалося те, як у нас бережуть українські традиції. Гостям сповна вдалося відчути український колорит, адже вони не просто брали участь у розвазі, а навіть очолювали свої команди.

«День з іноземними гостями мені дуже сподобався. Я відразу зміг знайти спільну мову з ними і допомагав зробити це друзям із моєї школи, адже знаю польську мову, і можна сказати, був частково  в ролі перекладача. Насправді, сміливо можна назвати наших гостей друзями, адже  лише за  один день ми отримали  дуже багато веселих емоцій, попрацювали в командах, дізналися багато чого один про одного, і до кінця дня було враження, ніби ми знайомі вже з цими людьми  дуже багато років. Одного дня, чесно кажучи, було замало, але все одно цей час ми провели просто супер. Сумно було прощатися і говорити «бувай» для кожного з нових, але водночас уже настільки хороших друзів. Але після кожного прощання завжди буде нова зустріч, тому з нетерпінням чекаю на неї», – ділиться враженнями Роман Зелінський з одинадцятого класу.

По обіді всі учасники міжнародного заходу відвідали низку майстеркласів. Для початку відвідали шкільний музей, де Тетяна Гущук, керівниця гуртка, учителька історії, розповіла дещо зі спільної історії, а охочі вчилися писати гусячим пером. Ще школярі відвідали літклуб, де творили «Осінній колаж». З юними лісівниками оженинського НВК учні виготовляли новорічні ікебани.

Під час спілкування з учасниками оженинського «Євроклубу» учні й учителі пригадали попередні візити школярів з Острожчини до Польщі та Білорусі, наголосили, що дуже раді бачити гостей і планують налагоджувати дружні зв’язки з іншими навчальними закладами.

«Приїзд підлітків із Польщі та Білорусії був для мене цікавим і повчальним. Не дивлячись на те, що я не дуже добре володію польською мовою, це не стало перешкодою в спілкування та в кращому пізнані один одного. Провівши з ними всього день, ми зрозуміли, що це знайомство переросло в міцну дружбу. Наразі, ми спілкуємося в соціальних мережах. І думаємо, що в подальшому знову будемо мати зустріч. Адже наша дружба немає кордонів», – зазначила десятикласниця оженинського НВК Аліна Ярошик.

В «Українській світлиці» гостям максимально продемонстрували українські народні традиції, пригощали нових друзів калачем із медом, учили ліпити вареники тощо. Під час майстеркласу з виготовлення ляльки-мотанки всі змогли зробити собі «Подорожницю». Оригінальна річ стала подарунком усім гостям.

Майстерклас із виготовлення ляльки-мотанки
Майстерклас із виготовлення ляльки-мотанки

Створення осінній ікебан
Створення осінній ікебан

 

Завершився вечір святковою дискотекою, під час якої організували цікаві конкурси й естафети.

«29 листопада ми мали чудову можливість поспілкуватися з підлітками з Польщі та Білорусії. Новий досвід. Дружня атмосфера. Нові знайомства. Цікаві майстеркласи. Корисно проведений час. Усе це супроводжувало  нас  упродовж цілого дня. Емоції переповнювали кожного з нас. З нетерпінням чекаємо на наступну зустріч!», – підсумувала Анастасія Горощук, голова учнівського самоврядування «Оженинці – нове покоління»

Емоції від заходу
Емоції від заходу

 

«Діти в захваті від цього заходу! А я сподіваюся, що «Математика без кордонів» на базі нашого закладу – це тільки початок, старт нашої дружби й партнерських взаємин. Разом із іншими організаторами ми прагнемо, щоб цей конкурс став на Рівненщині щорічним», – підкреслила Неля Хімін.

Організатори нагороджують переможців
Організатори нагороджують переможців

 

«Математика без кордонів» – дуже цікавий потужний захід. Приємно, що його приймала наша Острожчина. На майбутнє мрію, щоб до нього долучилися школярі з Кореччини, Гощанщини – Рівненщини загалом», – відгукнувся організатор і спонсор заходу Віталій Ундір.

 

Читайте також:

Школярка з Острога зустрілася з Володимиром Зеленським

Коментарі
05 Грудня 2019, 19:38
"Оженин прийняв міжнародні змагання з математики". Змагання передбачають боротьбу учасників, переможців. Де результати ? Чи це просто тусовка, прикрашена гучними словами "міжнародні змагання"?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39