Дубенчанам показали «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких»

02 Грудня 2019, 17:18
Про проєкт розповідає Олеся Гощук 1573
Про проєкт розповідає Олеся Гощук

 «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» представили в місті Дубно.

Презентували результати проєкту, реалізованого в Острозі, у середу, 26 листопада, його авторки –  керівниця Туристично-інформаційного центру Острога Анастасія Драчук та начальниця відділу туризму та охорони культурної спадщини виконкому Острозької міськради Олеся Гощук. Захід відбувся в історичному місці –  Дубенському замку.

Під час презентації «Віртуального музею спадщини князів Острозьких» працівники культури та музейної справи також обговорили можливості подальшої співпраці для розвитку проєкту. А це виставки з доповненою реальністю, культурні маршрути й адвокація відзначення 500-річчя князя Василя-Костянтина Острозького на всеукраїнському рівні.

Авторки проєкту, які завітали до Дубна на презентацію
Авторки проєкту, які завітали до Дубна на презентацію

Охочі могли поринути у «віртуальний музей»
Охочі могли поринути у «віртуальний музей»

 

Дубно стало третім містом, де презентували проєкт. Раніше його представляли в Острозі та в Рівному. Наразі організатори налагоджують зв’язки зі всіма культурними інституціями, які мають у своїх колекціях елементи спадщини князів Острозьких, для того, щоб спільними зусиллями повноцінно представити вагомість внеску княжого роду в розвиток української культури та країн-сусідів.

Як повідомили авторки проєкту, наступна презентацію буде у Старокостянтинові.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024