Показники дитячої захворюваності в Острозькому районі зростають

04 Січня 2017, 16:33
2796 Джерело: korysniporady.com.ua

В Острозькому районі проживає 8889 дітей віком до 18 років. Діти усіх вікових категорій охоплені спостереженням та медичним забезпеченням закладів охорони здоров’я. Проте статистика свідчить про те, що рівень захворюваності дітей за останні роки у нашому районі зріс.

Аналіз демографічної ситуації свідчить, що стан здоров’я дітей в районі немає чіткої тенденції до покращення.

Важливим показником здоров’я дитячого населення є хворобливість  (поширеність захворювань) та захворюваність. Ці показники в динаміці за 2013-2015 роки мають тенденцію до зростання. Поширення захворювань збільшилась з 22468,9  в 2013році до 24090,9 на 10 тисяч дітей в 2015 році.

На диспансерному обліку перебуває 7 дітей з цукровим діабетом, 1 дитини з ревматоїдним артритом, 1 дитина з передчасним статевим розвитком, 2 дитини з імунодефіцитом, 4 дитини з вірусним гепатитом „В” та „С”, 2 дитини з бульозним епідермолізом, 1 дитини з хворобою Крона, 1 дитина з муковісцидозом, 12 з втратою слуху ІІІ-IV ступеня.

Відповідно збільшується кількість хворих дітей, які потребують систематичного диспансерного спостереження та оздоровлення.

Зростання показників захворюваності та хворобливості дітей впливає на формування показників дитячої інвалідності.

Під наглядом Острозької центральної районної лікарні та  «Острозького районного центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги» знаходиться 196 дітей інвалідів, в тому числі щороку отримують статус дітей інвалідів вперше від 10-16 дітей.

У зв`язку з такими показниками в районі діє програма «Діти Острожчини», метою якої є забезпечення доступності і підвищення якості первинної медико-санітарної, спеціалізованої та висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги дітям різних вікових груп на всіх рівнях її надання, зниження захворюваності, смертності дітей, дитячої інвалідності.

Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел не заборонених законодавством.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024