Хмельницька АЕС перероблятиме радіоактивні відходи

29 Листопада 2019, 13:35
3697

На Хмельницькій АЕС запустять комплекс із переробки радіоактивних відходів.

Це питання обговорили на засідання штабу з питань впровадження комплексу з переробки радіоактивних відходів (КПРАВ), яке відбулося в режимі он-лайн конференції.

За словами виконавчої директорки з ядерної та радіаційної безпеки і науково-технічної підтримки ДП «НАЕК «Енергоатом» Наталії Шумкової, такі сховища вже впровадженні на Рівненській та Запорізькій АЕС. Проєкт на Хмельницькій АЕС відрізняється тим, що він будується за власні кошти компанії, а також у ньому враховані всі проблемні питання та труднощі при будівництві попередніх. Після завершення основних робіт із спорудження КПРАВ на Хмельницькій АЕС, такий комплекс планується побудувати на ЮУ АЕС.

«Значний обсяг робіт із формування основних технічних вимог обладнання 2018 року виконали фахівці ХАЕС. На електростанцію вже поступила установка цементування. До кінця поточного року очікується наступна установка – суперпрес. Постача решти обладнання запланована на першу половину 2020 року. До кінця 2021 року комплекс переробки радіоактивних відходів на Хмельницькій АЕС заплановано ввести в дію», – наголосила Наталія Шумкова.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024