Урочисто відкрили новозбудований корпус Острозької академії. ОНОВЛЕНО

28 Листопада 2019, 22:26
7876

У Національному університеті «Острозька академія» велелюдно і святково –  відзначення 25-річчя відновлення закладу завершили відкриттям новозбудованого корпусу.

У четвер, 28 листопада, представники вишу, МОНу, обласної і місцевої влади урочисто перерізали стрічку до навчального корпусу. Участь у заходах узяли заступник міністерки освіти Петро Коржевський і депутатка Верховної Ради України Ольга Коваль. Обласну владу представляли голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, його заступник Сергій Гемберг, голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, депутати РОР. Присутніми на святковій події були Острозький міський голова Олександр Шикер, виконувачка обов’язки голови Острозької РДА Людмила Козак. З-поміж інших гостей вишу були названі Микола Шершун, голова Федерації профспілок Рівненщини, й незмінний протектор НаУОА Роман Василишин.

Зустрівши почесних гостей на подвір’я, театралізовані персонажі звернулися до ректора Ігоря Пасічника, прохаючи дозволу першому ввійти до новозбудованого корпусу Першому спудеєві академії. Слідом за юнаком увійшла делегація. У холі всіх чекали студенти й професорсько-викладацький склад. Під супровід студентського гімну «Gaudeamus» Максим Карповець, декан гуманітарного факультету, звернувся до очільника закладу.

Гостей зустріли театралізовані персонажі
Гостей зустріли театралізовані персонажі

Професорсько-викладацький склад і спудеї чекають дозволу розпочати заняття
Професорсько-викладацький склад і спудеї чекають дозволу розпочати заняття

 

«Пане ректоре, факультет політико-інформаційного менеджменту, гуманітарний факультет, Інститут права імені І. Малиновського готові до навчання в новому корпусі. Просимо дозволити навчатися в новозбудованому приміщенні», – сказав Максим В’ячеславович.

Ректор промовив слова дозволу та повів гостей на екскурсію корпусом. Увазі візитерів представили навий зал для засідань, простір для вільного інтелектуального спілкування студентів, ІТ-кластер, електронну дошку розкладу тощо. Особливо акцентували на відкритості нового корпусу. І справді, двері всіх кабінетів і кафедр скляні, чимало аудиторій проглядаються завдяки великим вікнам. Завершився імпровізований показ в одній із найбільших аудиторій. Тут гостей чекали студенти, викладачі, працівники адміністративної частини.

1
«Знайомство» з електронним розкладом
«Знайомство» з електронним розкладом

Простір для інтелектуального спілкування студентів
Простір для інтелектуального спілкування студентів

У новій аудиторії
У новій аудиторії

Гості свята
Гості свята

 

Спочатку присутні переглянули короткий відеоролик, у якому мовилося про віхи розвитку Острозької академії. Першим, як і належить, виступив Ігор Пасічник, який коротко резюмував про здобутки вишу. Ігор Демидович говорив, що три десятиліття тому навіть у фантастичних мріях, у сновидіннях, ніхто не бачив відродження Острозької академії, але це сталося.

«Що таке університет у спрощеному варіанті? Це матеріальна база, це викладацький склад, це студентський склад. Наші перші викладачі – випускнику вишів, вчителі зі шкіл. І це було предметом насмішки з-поміж моїх колег. Але життя підтвердило, що ми мали рацію. Тепер ці люди кандидати наук, доктори наук, гордість не тільки університету, а й усієї України. А ще – предмет заздрості моїх колег», – підкреслив Ігор Пасічник.

 

Ректор укотре наголосив, що НаУОА – некорумпований виш, тому університет багато років поспіль має найкращих вступників.

Говорячи про матеріальну базу академії, Ігор Пасічник розповів, що перше її надзвичайне надбання – Наукова бібліотека, вісім нових аудиторій, а тепер і новий корпус, якому присвоєний п’ятий рівень складності – такий же, як рівень складності атомних електростанцій.

У зв’язку з цим багато приємних слів було сказана про будівельників. Декого з них нагородили відзнаками різних рівнів. Зокрема, срібну медаль «Князь Василь-Костянтин Острозький» отримали генеральний проєктувальник Мирослав Чабак і підрядник Андрій Берташ. Срібну медаль«Костянтин Острозький», яку відчеканив польський ювелір, уручили інженеру технічного нагляду Василеві Нічику й виконробові Андрієві Каленюкові, помічниці ректора з господарської частини Наталії Мельничук.

Ігор Пасічник
Ігор Пасічник

1






 

«Через відродження Острозької академії є посил до відродження України. Це не перебільшення. Острозька академія для мене є серцем духовності. думаю, що через вас можна сформувати національну ідею України», – сказав у вітальному слові Петро Коржевський.

Ще представник Міністерства освіти й науки України підкреслив, що викладачі і студенти НаУОА – автентичні, бренд у межах України й поза її межами. Ще Петро Коржевський уручив двом професорам Острозької академії державні нагороди.

Детальніше читайте про нагороджених тут: Президент відзначив двох викладачів Острозької академії


Світлана Новоселецька
Світлана Новоселецька

Іван Хом'як
Іван Хом'як

 

З вітальними словами також виступили очільники області, які бажали університету, його викладачам і студентам процвітання й усіляких гараздів.

Багато викладачів за свою працю отримали почесні грамоти РОР і РОДА.

Про нагороджених читайте тут:

Викладачів Острозької академії нагородили почесними грамотами

Наприкінці урочистостей гості й усі охочі могли випробувати нову мультимедійну дошку, написавши побажання Острозькій академії. Девайс має функцію миттєвого збереження записів, тож гості змогли, так би мовити, закарбувати своє ім’я в новітній історії НаУОА.

Ольга Коваль
Ольга Коваль

Перед мікрофоном гостя з ВРУ
Перед мікрофоном гостя з ВРУ






Олександр Шикер
Олександр Шикер




Перші «проби пера» на інноваційній дошці
Перші «проби пера» на інноваційній дошці

 

Насамкінець відбулося відкриття гліпотеки (виставки скульптур) Міртали Пелипенко.

Нагадаємо, що в середині жовтня частину мистецьких зал, розташованих у цьому корпусі відкрила Лариса Івшина.

Детальніше про це читайте тут: Презентували енциклопедію та відкрили арт-кластер: Острозька академія продовжує святкувати





 

Поки в університеті й місті загалом панує святковий настрій. А вже в понеділок, 1 грудня, студенти прийдуть навчатися в нові аудиторії. А Острозька академія починатиме нові проєкти.

 

Читайте також:

В Острозькій академії встановлювали другий світовий рекорд

Коментарі
29 Листопада 2019, 08:45
Мирослав Чабак, Василь Нічик... виправте, будь-ласка.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024