За що і коли: деталі судимості нардепа Іванісова

22 Листопада 2019, 15:40
1616

Колишній вихователь Маріупольської колонії обурений тим, що депутат Роман Іванісов заперечує судимість і факт перебування у колонії за зґвалтування, а жертва здивована, дізнавшись про кар'єру нардепа. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30. Журналісти провели власне розслідування та поспілкувалися з вихователем колонії. Він стверджує, що добре пам’ятає засудженого.

«Я в 1996 році я був вихователем Маріупольський виховної колонії. Іванісов прибув до нас у вказаний приблизно час. Я добре його запам'ятав, тому що він був в моєму загоні. Я працював і з його особистою справою і з ним спілкувався. Сидів він за непопулярною 117 і 118 статтями - це «ґвалтування» і «зґвалтування неприродним шляхом неповнолітньої», – каже Павло Краморов.

Журналісти ТСН поїхали до Пологівського районного суду на Запоріжжі, де слухали справу. Вона надійно зберігається в архіві.

«Це спроба згвалтування у природній формі і зґвлатування у неприродній формі»,  – каже суддя-спікерка Пологівського районного суду Запорізької області Інна Кацаренко.

У справі детально описано, як восьмикласник Роман Іванісов разом із ще трьома хлопцями зґвалтував місцеву жительку. Спочатку намагався вчинити традиційний акт, а потім схилив її до орального сексу. Іванісова засудили на 3,5 роки. Згодом за клопотанням адвокатів термін зменшили на рік, але його він не відсидів.

«Указом президента України від 29 листопада 1996 року Іванісову Роману Валерійовичу невідбуту частину покарання було замінено на умовну з іспитовим строком два роки», – каже Інна Кацаренко.

Також журналістам вдається отримати телефон жертви того злочину. Вона здивована, а про кар’єрні успіхи свого ґвалтівника дізнається від журналістів.

Жінка розповідає, що намагалася забути ту історію, кілька разів змінювала місце проживання, бо її цькували сусіди. Вона була повнолітньою, мала дворічну дитину. На неї напали четверо чоловіків, усі молодші за неї, серед них начебто був син тодішнього очільника Бердянська, тож справу неодноразово намагалися зам’яти.

У «Слузі народу» запевняють, що на момент обрання робили запит до правоохоронних органів по кожному зі своїх кандидатів у депутати. Отримали відповідь, що Іванісов несудимий. Втім, це свідчить лише про те, що він не має непогашеної судимості. Лідер «Слуги народу» Давид Арахамія каже, що оцифрованого архіву судових рішень того періоду немає. Тож, поки піднімуть папери того часу, домовилися з Іванісовим, що той вийде з фракції і партії.

Крім того, Арахамія повідомив, що Іванісов за власною ініціативою виходить із фракції та партії на час перевірки інформації. 

«Якщо він спростує і вся країна побачить, що це був фейк тоді ми його заберемо назад. Якщо це підтвердиться  – нехай йде по своїм справам, куди він захоче», -–зауважив Давид Арахамія.

Таку ж позицію поділяє і Володимир Зеленський. За його словами, він особисто перевірить, чи справді причетний нардеп від Рівненщини до вчинення тяжкого злочину, про що повідомили ЗМІ.

«Ми завжди казали, що готові до очищення, і це – правильно. Ні в уряді, ні на місцях, ні в областях, ні навіть у партії «Слуга Народу» не залишиться нікого з тих, хто причетний хоч до чогось кримінального. Якщо завтра буде хоч один факт, хоч щось, я змушу цю людину скласти мандат. Ви знаєте, що вже двох людей ми відправили. Це, напевно, буде третя людина, якщо вона причетна», – сказав Глава держави.

Також сьогодні від секретаріату фракції відправляють офіційні звернення в ГПУ, МВС та СБУ з проханням перевірити цю інформацію.

Раніше ми писали, що під час брифінгу Генеральної прокуратури України Руслан Рябошапка підтвердив, що Іванісов справді має погашену судимість.  Однак пізніше пресслужба прокуратури спростувала цю інформацію. 

Сам нардеп стверджує, що це спланована інформаційна атака проти нього через його антикорупційну діяльність. Обіцяє згодом надати докази та назвати прізвище замовника. 

Він неодноразово повідомляв, що на нього йде атака. Тому що він займається антикорупційними справами по бурштину у Рівненській області. І він каже, що це замовлення, – повідомляє Давид Арахамія.

 

Читайте також:

Змушу Іванісова скласти мандат, – президент Зеленський

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024